Lempeligere krav til kommunens leverandører af entrepriseopgaver

Plan- og Ejendomsudvalget i Næstved Kommune har besluttet at sænke de økonomiske krav til sikkerhedsstillelse i forbindelse med udførelse af entreprenøropgaver for kommunen. Samlet entreprisesum er dermed ændret fra kr. 500.000 til nu en mio. kr. eller derover førend krav om bankgaranti udløses.

Virksomheder, der skal arbejde for Næstved Kommune, behøver ikke længere gå i banken for at få en bankgaranti, hvis det gælder mindre opgaver. Beløbsgrænsen for, hvornår kommunen kræver en sikkerhedsstillelse i form af en bankgaranti er fremover sat ved opgaver for en million kroner og opefter.

Se punkt 18 i dagsorden for møde i Plan- og Ejendomsudvalget den 6. februar 2017 her.

Nødvendigt med økonomisk garanti
En sikkerhedsstillelse er en bygherres sikkerhed for, at arbejdet kan færdiggøres eller udbedres, hvis entreprenøren ikke selv er i stand til det. Hos Dansk Byggeri kan man godt se fornuften i, at en kommune vil sikre sig, når man beder nogen stå for fx et større byggeri.
– Men når de små garantier går op i omkostninger for virksomhederne, så er det ikke besværet værd, og det er heller ikke fornuftigt i forhold til den reelle økonomiske sikkerhed, siger formand Jesper Toftebjerg Andersen fra Dansk Byggeri Sjælland.

Næstved Kommune hæver grænsen for, hvornår en håndværksvirksomhed skal stille med bankgaranti for at kunne byde på kommunale entrepriser. Foto: Colourbox

Dansk Byggeri er glade for beslutningen
– Det er meget positivt, særligt for de mindre virksomheder, som vi har mange af på Sjælland, og som gerne vil byde på de opgaver, som kommunen sender i udbud. Men for dem er det forbundet med omkostninger og administrativt arbejde, hvis de skal i banken og betale for en bankgaranti hver gang, de skal skifte et par vinduer eller male et par mødelokaler for kommunen. Det bliver nemmere for dem fremadrettet at være med i konkurrencen om opgaverne, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Flere kommuner skal gøre som Næstved
Dansk Byggeri Sjælland anbefaler, at en entreprise bør være på mindst 500.000 kr. og gerne en hel million kroner, før bygherren overvejer at forlange garanti.
– Derfor håber jeg, at flere af vores sjællandske kommuner vil følge trop og give vores mindre virksomheder bedre muligheder, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Se listen over aktuelle udbud fra Næstved Kommune her.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse