600-700 arbejdspladser på vej i Næstved – interview med Johnny Ålbæk Jensen fra Møller & Devicon A/S

Johnny Aalbaek Jensen Moeller og Devicon_Foto Naestved Erhverv

I denne og i en serie efterfølgende artikler bringer vi hver anden uge et kort interview med bestyrelsesmedlemmerne i Næstved Erhverv A/S. Næstved Erhverv A/S er ejet af Næstved Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab. Selskabet styres af en bestyrelse bestående af to byrådspolitikere og syv erhvervsfolk, som sammen arbejder med at hjælpe kommunens mange virksomheder med at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for alle indbyggere i kommunen. Har du en ide, en kritik, en mærkesag, et forslag eller andet, du gerne vil bidrage med, så tøv ikke med at tage fat i Næstved Erhvervs bestyrelsesmedlemmer.

Johnny Ålbæk Jensen fra Møller & Devicon A/S

Projektdirektør Johnny Ålbæk Jensen har været medlem af Næstved Erhvervs bestyrelse siden 2014. Han kommer fra den tidligere Fuglebjerg-Sandved Erhvervsforening, som ved kommunesammenlægningen i 2007 blev lagt sammen med Næstved Erhvervsforening, hvor han i dag også er medlem af bestyrelsen. Møller & Devicon er ejet af det tyske firma Bosch, hvor der i alt er 400.000 medarbejdere. Hos Møller & Devicon producerer man store industrimaskiner til fremstilling af farmaceutiske og medicinaltekniske produkter.

Alle veje fører til Sandved
Møller & Devicon ligger i Sandved tæt ved Næstved og har 70 medarbejdere og derudover et antal på cirka 30 partnere, som træder til ved spidsbelastninger.
– Da vi skulle bygge 6.000 nye kvadratmetre i tidernes morgen – det var i 2007-2009 – kiggede vi meget på, om vi skulle flytte til et andet sted end Sandved. Fokus hos os er på, hvorhenne vores medarbejdere bor, og vi kunne hurtigt se, at ved at blive i Sandved, så ligger vi rigtig godt i forhold til de medarbejdere, der bor i Slagelse, Ringsted, Skælskør, Sorø og Næstved by. Så derfor byggede vi i Sandved, og det har vi bestemt ikke fortrudt, siger Johnny Ålbæk Jensen.

Balance i brancherne
– Jeg kommer fra industrien, og Næstved er en udpræget handelskommune. Jeg synes, det er vigtigt, at der er en balance mellem brancherne, for som en helhed er vi vindere. Vi er afhængige af hinanden, og det er vigtigt, at der er den balance, for så bliver kommunen mindre følsom over for konjunktur-svingninger. Og desuden fungerer industrien bedst, når alt det andet også fungerer godt, siger Johnny Ålbæk Jensen.
Johnny Ålbæk Jensen vil gerne have, at vi udvikler en Vi-kan-godt- og Vi-er-gode-nok-kultur.
– Næstveds største styrke er, at kommunens topledelse gerne vil udvikle og gerne vil have flere arbejdspladser. Man kan mærke, at både i byrådet og på embedsmandsniveau er man interesseret i, at erhvervslivet har det godt, siger Johnny Ålbæk Jensen.

Nej-hattene vil flyde rundt
– Det ligger desværre i vores DNA, at vi taler tingene ned – både som almindelig borger, som virksomhedsledere og i det kommunale system. Alle, som har indflydelse, skal begynde at tale om alt det, der fungerer, siger Johnny Ålbæk Jensen.
Derfor synes han også, at det er vigtigt at udnytte momentum i forbindelse med, at Udlændingestyrelsen og VUC begynder at bygge deres nye domiciler.
– Der vil flyde en masse nej-hatte rundt, og de vil brokke sig over alt det byggeri. Men når man flyver op i helikopteren, så vil man kunne se 600-700 nye arbejdspladser inde midt i Næstved by. Det gavner handels- og restaurationsmiljøerne, og fordi der også er tale om mange nye uddannelsespladser, så vil de nye byggerier faktisk også gavne industrien og bygge- og anlægssektoren, fordi vi får lettere adgang til veluddannet arbejdskraft, siger Johnny Ålbæk Jensen.
Han vil gerne opfordre til, at man skal tænke positivt, se på mulighederne og være realistisk omkring, hvor lang tid ting tager. Fokusere på målet.
Det samme gælder den nye motorvejsstrækning mellem Næstved og Rønnede.

Motorvejen tættere på end nogensinde
– Den nye motorvej er så tæt på at blive til virkelighed, som den nogensinde har været, siger Johnny Ålbæk Jensen og hentyder til, at VVM-redegørelsen netop er blevet færdig og er sendt i otte ugers høring hos bla. Næstved Byråd. Redegørelsen viser, at den nordlige rute A er mest rentabel. Høringssvarene skal efter de otte uger samles, og derefter tager transportministeren og forligskredsen omkring transportforliget stilling til den endelige ruteføring.
Hos Møller & Devicon er der ingen større trafik af varer ud og ind, fordi produkterne er så store, at der kun med mellemrum skal bruges transport, når en maskine er klar til kunden.

Nemmere transport for medarbejderne
Den største maskine, Møller & Devicon til dato har produceret, var en specialbygget produktionsmaskine til fremstilling af en særlig slags katetre. Den vejede 82 ton og blev pakket i 90 colli og fløjet til en kunde i USA.
Møller & Devicon er altså ikke afhængige af, at der kommer en motorvej, men Johnny Ålbæk Jensen hilser den alligevel meget velkommen.
– For de virksomheder, der har en stor trafik af gods er det meget vigtigt, at motorvejsstykket ser ud til at være ved at være på plads. Hos os er vi hovedsageligt glade for den, fordi det betyder, at en motorvej mellem Rønnede og Næstved gør det nemmere at komme på arbejde for de medarbejdere, der kommer østfra, siger Johnny Ålbæk Jensen.

———————-

Kontaktinformation:
Projektdirektør Johnny Ålbæk Jensen, Møller & Devicon A/S
Telefon: 51 38 66 50
Email: johnny.aalbaek-jensen@bosch.com
Hjemmeside: www.boschpackaging.com

Se oversigt: NÆSTVED ERHVERVS BESTYRELSE

Du kan også udfylde vores ultra-korte spørgeskema: Næstved Erhverv vil gerne have dine input

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse