Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Modtag de seneste nyheder, arrangementer og invitationer direkte i din indbakke
NordInvent ApS er en frontrunner-virksomhed inden for FoodTech-løsninger, og nomineret som årets iværksætter 2024.
Vinderen af årets iværksætter kåres til vores nytårskur den 24. januar kl. 15.00 - 18.00.
1. nominerede virksomhed til Iværksætterprisen 2024: NordInvent ApS
Man skal køre langt ud på landet og af små landeveje for at besøge den første af de nominerede til prisen som årets iværksættervirksomhed. Og når man når enden af en lille sidevej, så finder man endelig virksomheden NordInvent, der holder til i en mindre staldbygning. ”Men lad dig ikke snyde”, siger CEO Lars Ingolf Hansen med et glimt i øjet, ”det er Næstved Kommunes mest produktive kvadratmeter!”.
Og man tror ham gerne. Det vi møder er ikke blot en produktiv virksomhed, men også en frontrunner-virksomhed inden for FoodTech-løsninger. Og stalden, hvor det hele er startet, er snart fortid, da virksomheden p.t. er i gang med at flytte produktionen til Novencos gamle lokaler på ydernæs for at få mere plads.
Hvad går jeres koncept ud på, hvis du skal forklare det populært?
Lars Ingolf Hansen forklarer: ”Man kan kalde os maskinbyggere. Vi arbejder med innovation inden for FoodTech-industrien på den måde, at vi bygger procesanlæg for virksomheder, som har fokus på cirkulær økonomi. Vi udvikler maskiner, som hjælper virksomheder med at udnytte, hvad der tidligere var affaldsprodukter. I dag bliver det ofte sendt til biogas eller dyrefoder, selvom der er rigtig meget værdi tilbage, der kan bruges til produktion af nye fødevareprodukter. De maskiner, som vi udvikler, kan bl.a. separere restprodukterne i en tør del og en våd del, hvorefter der kan ekstraheres yderligere bl.a. protein.
Og så viser Lars os et projekt, som NordInvent p.t. er i gang med, hvor deres maskiner behandler restprodukterne fra en champignons-producent. Nordinvent forbehandler stængel og roddelen - som tidligere bare blev kasseret - ved at fjerne jord og gromedie, hvorefter champignonerne behandles i en separationsproces. Våd- og tørdelene kan bruges til f.eks. plantefars, smagsforstærker a la Umami og som proteinpulver og meget andet - kun fantasien sætter grænserne.
Det er den type projekter, som vi gør os i. Lige nu har vi en del kunder blandt bryggerierne i forhold til at tørre og klargøre restproduktet fra bryggeri-processen, som man kalder for mask, så det kan bruges til bl.a. maskmel og væskedelen kan f.eks. bruges i proteindrikke”, fortæller Lars.
I har en ambition at blive anerkendt som en førende udvikler og leverandør inden for FoodTech løsninger, der hjælper fødevareproducenterne til at upcycle og udnytte alle deres ressourcer fuldt ud i forbindelse med fødevareproduktion. Hvordan agter I at nå derhen?
”Det handler om at vise nogle gode business cases for vores potentielle kunder. De skal forstå, at der rent faktisk kan ligge nogle nye forretningsmuligheder i at bearbejde restprodukterne fra deres eksisterende fødevareproduktion med henblik på, at bruge det separerede materiale til nye produkter. De kan også vælge at genintroducere ingredienserne i deres egne produkter, så værdien af disse kan forøges betydeligt og derudover kan man rense og genanvende vandet. Det er et spørgsmål om at sælge en helt ny tænkning ind til kunden.”
Hvad betyder nomineringen for jer?
Her svarer Marianne Hansen, CCO & CSR-ansvarlig og mor til Lars Ingolf: ”Det betyder sindssygt meget. Det glæder os, at vi bliver set lokalt og at andre kan se, at det giver mening, det som vi går laver. Vi synes jo, at det er en pointe, at ikke al innovation kommer fra københavnsområdet og den her pris kan hjælpe os i arbejdet med at kommercialisere vores produkt.
Vi er lige nu på en vækstrejse. Vi har været heldige at kunne tiltrække nogle dygtige medarbejdere, men vi har også fokus på, at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi tager gerne studiejobbere, bachelorer samt lærlinge ind. Ofte fastansætter vi dem efter endt studietid.
Vi har også gode erfaringer med at ansætte seniorer. Mange virksomheder undgår seniorer, men vi oplever at de bringer stor værdi til virksomheden. På den måde kan det også åbne op for endnu flere arbejdspladser, da det giver os mulighed for at tage flere lærlinge ind. Det betyder meget for os, at vi kan være med til at sikre, at der er praktikpladser til alle de friske unge mennesker, som i dag kan have svært ved at komme i gang med deres uddannelse."
Modtag de seneste nyheder, arrangementer og invitationer direkte i din indbakke