Analyse: Stor tilfredshed med Næstved Erhverv

Virksomhederne i Næstved kommune er yderst tilfredse med Næstved Erhverv. Det viser en analyse foretaget af Dansk Erhvervsfremme blandt de 630 virksomheder, der de seneste 12 måneder har benyttet sig af Næstved Erhvervs service.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

Næstveds virksomheder giver Næstved Erhverv en særdeles positiv bedømmelse i en ny undersøgelse foretaget af Dansk Erhvervsfremme i maj-juni 2019.

Hent Tilfredshedsanalyse 2019 (pdf)

Langt over landsgennemsnittet
Undersøgelsen viser, at 93% af de virksomheder, som har benyttet Næstved Erhvervs service det seneste år er tilfredse eller meget tilfredse. Det er en stigning på 13 procentpoint i forhold til 2017, hvor en tilsvarende måling blev udført, og hvor Næstved Erhverv allerede dengang lå et godt stykke over landsgennemsnittet.

LÆS OGSÅ: Næstved scorer højt i tilfredsheds analyse (2017)

Virksomhederne oplever høj kvalitet og service
– Analysen viser fremgang på alle parametre. Det er jeg virkelig glad og stolt over. Særligt højt vurderes vores kompetencer og serviceniveau, og det harmonerer godt med, at vi jo arbejder efter devisen om at være let tilgængelige, venlige, og at vi gerne går et ekstra skridt for hver enkelt virksomhed, vi har kontakt med. Jeg er glad og rørt over at se, at den gode kvalitet og service er noget, der bliver lagt mærke til blandt virksomhederne, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

En del af kommunens erhvervsstrategi
Næstved Erhverv A/S blev dannet i 2013 af erhvervslivet og Næstved Kommune i fællesskab. Bestyrelsen består af syv lokale erhvervsfolk samt tre byrådspolitikere, der med udgangspunkt i kommunens erhvervsstrategi sammen beslutter retningen for arbejdet i Næstved Erhverv. Formålet er at skabe vækst og arbejdspladser i Næstved kommune.

LÆS OGSÅ: Næstved Kommunes nye erhvervsstrategi er klar

Arbejdskraft, teknologi og forretningsudvikling
Næstved Erhvervs arbejde bliver tilrettelagt i en årlig forretningsplan, der indeholder mål og aktiviteter for kerneydelserne og for relevante fokus-områder, som i disse år handler mest om at hjælpe virksomhederne med at skaffe den rigtige arbejdskraft, indføre ny teknologi og digitalisering samt forretningsudvikling over en bred kam.

Hjælp til opstart af virksomhed
Blandt Næstved Erhvervs konkrete ydelser er der en udbredt og høj tilfredshed med den hjælp, som tilbydes til iværksættere – med analysens egne ord: ”Særligt bemærkelsesværdig er den ekstraordinært høje tilfredshed med hjælp til start af virksomhed”.

Udvider tilbuddene til iværksætterne
Næstved Erhverv har for nylig lanceret en iværksætterpakke med fire tilbud, der henvender sig til nye virksomhedsejere på forskelligt stadie i opstartsfasen:

1. Iværksættercafé hver anden tirsdag
2. Sparringssamtale om forretningsplan, tidsplan og budgetter
3. Iværksætterkursus med opstart to gange årligt
4. Iværksætterforløb til den videre udvikling af virksomheden

Se mere om tilbuddene til iværksættere

Høj politisk prioritet
– Iværksætteri i er højt prioriteret politisk i Næstved, og vi har nogle virkeligt gode tilbud til dem, der starter egen virksomhed. At have fokus på iværksætteri er vigtigt, fordi de nye virksomheder skaber arbejdspladser, bringer ny udvikling til kommunen og er med til at skabe den unikke dynamik, som Næstved har mellem nye og etablerede virksomheder, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Skal Næstved Erhverv også hjælpe dig og din virksomhed?
Kontakt direktør Rasmus Holst-Sørensen på 55 88 52 51 eller rhs@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse