Ardagh sparer 334.137 kr. på nedsættelse af dækningsafgiften

“Det, vi sparer, bruger vi aktivt til at styrke virksomheden”, fastslår Kim Holmberg, finansdirektør hos Ardagh Glass Holmegaard.

Af kommunikationskonsulent Karina Anée Købke, Næstved Erhverv

Næstveds byråd har siden 1. januar 2017 nedsat dækningsafgiften fra 5 til 1 promille. For Næstved Kommunes største virksomhed, Ardagh, betyder dét en besparelse på 334.137 kr. om året. Penge, der bliver brugt på medarbejderpleje, energioptimering og investeringer i virksomhedens vækst.

– De penge vi sparer, bruger vi aktivt til virksomhedens udvikling. For os betyder det, at vi har plads til at bruge ekstra ressourcer på forbedringer i produktionsapparatet og på forholdene for medarbejderne. Helt konkret har vi f.eks. købt LED-lamper og derved gennemført en væsentlig energibesparelse og samtidig forbedret lysforholdene i produktionen, fortæller Kim Holmberg, finansdirektør hos Ardagh Glass Holmegaard.

For Kim Holmberg er nedsættelsen et ikke ubetydeligt signal fra byrådet om, at det lokale erhvervsliv bliver taget seriøst.

I hans optik har dækningsafgiften været Næstveds største hindring for potentielle virksomheders interesse for at etablere sig i kommunen. Han ser derfor overordentligt positivt på, at Næstveds politikere sørger for bedre forhold for erhvervslivet.

– Jeg synes, at det er en uretfærdig udgift, som virksomheder i mange andre kommuner ikke har. På trods af nedsættelsen betaler vi stadig 79.795 kr. i afgift. Men nedsættelsen af dækningsafgiften betyder, at mulighederne for virksomheder i Næstved forbedres væsentligt. Det vil givetvis være med til at fastholde de lokale virksomheder og samtidig være medvirkende til at tiltrække nye virksomheder. Især hvis dækningsafgiften fjernes helt, hvilket jeg synes er det eneste rigtige, lyder det fra Kim Holmberg.

Lettelse for det lokale erhvervsliv på 18,2 mio. kroner
Nedsættelsen af dækningsafgiften har betydet en samlet lettelse for det lokale erhvervsliv på i alt 18,2 mio. kroner over de seneste fire år. Initiativer, som sikrer, at kommunen bliver endnu mere attraktiv for virksomheder og tilflyttere.

– Det er vigtigt for os at skabe gode betingelser for erhvervslivet i Næstved samt at sørge for, at vi vedbliver at være en attraktiv kommune for vores lokale virksomheder. Nedsættelsen af dækningsafgiften er afgørende for, at vi fortsat kan skabe vækst i byen og både fastholde og tiltrække gode, lokale virksomheder og derved motivere til etablering af endnu flere arbejdspladser i kommunen, siger Carsten Rasmussen, Borgmester, Næstved Kommune.

En beslutning Rasmus Holst-Sørensen, direktør hos Næstved Erhverv, har stor respekt for:

– Det er et utroligt stærkt signal Næstved Kommune sender til erhvervslivet. Det er ikke en lille opgave at finde 18,2 mio.kr. i det kommunale budget. Det er en prioritering, der viser, at byrådet vægter, at Næstved skal vedblive at være en stærk erhvervskommune.

Positiv effekt
Rasmus Holst-Sørensen er i ikke i tvivl om, at sænkningen af dækningsafgiften er en væsentlig faktor, når det drejer sig om at fastholde lokale arbejdspladser og at invitere nye til.

– Hos Næstved Erhverv oplever vi, at dækningsafgiften ofte er en del af dialogen med virksomhederne. Sænkningen er klart et signal om, at Næstved Kommune vægter og støtter op om erhvervslivets vækst. Det er et yderst positivt signal, fastslår Rasmus Holst-Sørensen.

FAKTA:
Dækningsafgiften er en kommunal skat på erhvervsejendomme.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse