Café Grønnegade nomineret som Årets Iværksætter 2020 i Næstved

Gitte Spandet startede Café Grønnegade i 2016 efter mange år i restaurationsbranchen i Danmark, Norge, Tanzania og Zanzibar. På ganske få år har Gitte Spandet udvidet forretningen til også at omfatte drift af Café Kilden i golfklubben i Mogenstrup samt kantinen hos VUC Storstrøm i Næstved bymidte.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

Inden Gitte Spandet landede i Næstved og startede Café Grønnegade har hun arbejdet på mange vidt forskellige restaurationer. Blandt andet på Restaurant Perlen i Tivoli og Geilo, som er et skisportssted i Norge, hvor Gitte arbejdede som både kok og tjener.

Fra Norge til Tanzania
– Jeg var i Norge nogle år, og derefter blev jeg ansat i en Sydafrikansk hotelkæde, hvor jeg var med til at starte en ny restaurant op i Tanzania med 80 medarbejdere, heraf 25 kokke i køkkenet, så der var nok at se til, fortæller Gitte Spandet.

Fra Zanzibar til Sorø
Efter Tanzania rejste Gitte Spandet til Zanzibar for at rette en af kædens andre restauranter op, fordi det ikke gik så godt med den.
– Men så blev jeg syg med malaria og rejste til Danmark, hvor jeg overtog Hotel Krebshuset i Sorø og drev det i fem år, siger Gitte Spandet.

Gitte Spandet startede Café Grønnegade i 2016 efter mange år i restaurationsbranchen i Danmark, Norge, Tanzania og Zanzibar. Gitte Spandet lægger vægt på det autentiske og historiske, og det vigtigste er at skabe en god oplevelse for gæsterne. På ganske få år har Gitte Spandet udvidet forretningen til også at omfatte drift af Café Kilden i golfklubben i Mogenstrup samt kantinen hos VUC Storstrøm i Teatergade i Næstved bymidte. Gitte Spandet har 20 medarbejdere. Foto: Næstved Erhverv

Opstart fra bar bund
Det er altså en erfaren og målbevidst kvinde, som i dag driver både Café Grønnegade og Café Kilden og står for kantinedriften hos VUC Storstrøm. Gitte Spandet har lige fra opstarten i 2016 haft en helt klar vision om, hvad det var, hun ville:
– Det vigtigste er, at jeg har min person med mig i alt, hvad jeg gør. Jeg har et princip om ikke at låne penge, og samtidig vil jeg gerne have, at mine steder har en autentisk og lokal historisk atmosfære. Det betyder, at jeg i lang tid inden opstarten af Café Grønnegade begyndte at samle det interiør, jeg skulle bruge, siger Gitte Spandet.

LÆS OGSÅ: JKP Murerentreprise nomineret som Årets Iværksætter 2020 i Næstved

Ordrebogen skal være fyldt
Gitte Spandet har samlet til bunke, blandt andet fra loppemarkeder, og hun har først købt noget, når hun havde pengene til det. Det er det samme princip, Gitte Spandet stadig arbejder efter. Dét, og så det at have en fuld ordrebog fra starten.
– Jeg elsker at starte noget nyt op. At skabe noget er et kaos, som jeg befinder mig godt i. Den allerførste aften i Café Kilden havde vi 100 gæster til spisning, og det gik strålende, siger Gitte Spandet.

Netværk og synlighed
Opskriften på en fyldt ordrebog er at være synlig. Gitte Spandet bruger avisomtale aktivt, og så er hun med i de lokale netværk Rotary, Team Fog, KenMay og noget, der hedder B1network, som er et lokalt netværk i Næstved.
– Netværk er guld værd, og det er dér, jeg har de allerfleste af mine forretningsforbindelser. Og så synes jeg også, at det er vigtigt at have gode folk omkring sig, og det synes jeg i den grad, at jeg har, siger Gitte Spandet.

LÆS OGSÅ: VJ Malerservice nomineret som Årets Iværksætter 2020 i Næstved

Gode folk omkring sig
– Jeg forsøger altid at være en god chef. En, der lytter og handler med det samme, når der er noget, og giver ansvar til mine medarbejdere. Jeg er positiv af sind, og det tror jeg også har en stor betydning for at køre en god forretning, siger Gitte Spandet.

Nyt navn fra 2020
I 2017 overtog Gitte Spandet forpagtningen af restauranten i golfklubben i Mogenstrup, og i 2018 kantinedriften på VUC Storstrøm. Gitte Spandet har planer om at samle de tre restaurationer i ”Spandets Gourmet” i 2020.

Besøg Café Grønnegades hjemmeside

LÆS OGSÅ: Tre nominerede til Årets Iværksætterpris 2020 i Næstved

———————————-

Iværksætterprisen uddeles hvert år af Næstved Erhverv, Rådgiver Forum Næstved og Næstved Erhvervsforening til en af de tre nominerede ved Næstved Erhvervs og Næstved Erhvervsforenings Nytårskur.

Nytårskuren foregår i år tirsdag den 7. januar 2020 kl. 15.00-17.30 på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved.

Du skal da også med? Se program og tilmeld dig her.

Deltagelse er gratis.

Vi glæder os til at se dig til årets Nytårskur 2020!

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse