”Det er vigtigt, at du finder tid til at tænke strategi i din virksomhed”

Ordene er Michael Frandsens. Han er direktør i Næstved-virksomheden SeeSafe, som er et professionelt sikringsfirma med speciale i videoovervågning.

Michael Frandsen vil sammen med direktør Allan Johansen fra Materialepladsen dele ud af egne erfaringer med at udvikle en virksomhedsstrategi som en del af programmet i Næstved Erhvervs gratis strategiworkshop, som finder sted tirsdag den 28. marts kl. 08.00-15.00 i SeeSafes lokaler, som du finder på Tømrervænget 6, 4700 Næstved.

Læs mere om workshoppen her

 

Michael, hvorfor er det vigtigt at arbejde med strategi som virksomhed?

”Det er vigtigt at arbejde med strategi lige så snart din virksomhed begynder at vokse bare en lille smule.

Det handler om at synliggøre, hvad din virksomhed er for størrelse. Både ud af til i forbindelse med budgettering, indkøb og salg og indad til i forhold til dine medarbejdere. Hvis du stiller krav til dine medarbejdere om at levere et ordentligt stykke arbejde til virksomhedens gavn, så er det vigtigt, at du som leder sørger for at de ikke løber hver sin vej. Helt simpelt sagt, så er en god strategi et godt redskab til at guide dine medarbejdere i den rigtige retning.”

Hvordan finder man tid til at arbejde med virksomhedsstrategi i en travl hverdag?

”Det kan også være svært. Men lad mig sige det sådan: Det SKAL du allokere tid til! Det er virkelig godt brugt tid.

Vi har, i forbindelse med at vi nedsatte en professionel bestyrelse for vores virksomhed, sat vores strategiarbejde i system. Hvert år afsætter vi en dag sammen med vores bestyrelse, hvor vi har tid til at i fællesskab at udarbejde et grundigt strategisk roadmap for det kommende år for vores virksomhed. Det gør en forskel for os.”

Hvad er hemmeligheden bag SeeSafe’s succés, hvis du skal sætte ord på?

”Jeg tror på, at vores succés handler om, at vi, som virksomhed, tænker kunden først i alle vores løsninger. Det lyder måske meget gammeldags, men det skal forstås på den måde, at vi som virksomhed befinder os på et marked, hvor mange af vores konkurrenter primært sælger pakkeløsninger til kunderne. Vi derimod sætter ære i at skræddersy løsninger, der passer til den enkelte kundes behov. Det er en anden tilgang.”

Hvilke(n) strategiske tilgange har gjort en forskel for jeres succes indtil nu?

”Det er svært at sige, hvilke strategiske beslutninger, der har haft den største betydning. Jeg vil snarere sige det sådan, at det, at vi arbejder strategisk gør, at vi har et meget større fokus på, hvad der er vigtigt for SeeSafes forretning fremadrettet og at vi holder kursen. Det kan nogle gange være fristende som leder i en virksomhed at få gode ideer og prøve forskellige ting af. I dag har vi i højere grad øjnene rettet på bolden!”

Hvordan har I gjort brug af Næstved Erhvervs services?

”Jamen, det har vi gjort på mange forskellige måde. Vi har haft et løbende samarbejde med Næstved Erhvervs konsulenter. Det kan være både i form af hurtig sparring, vejledningsmøder og hjælp til at åbne døre til uddannelsesinstitutioner i området.”, slutter Michael Frandsen.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse