”Det er vigtigt at opleve, at man bliver taget alvorligt som iværksætter”

”Det blev jeg, da jeg henvendte mig til Næstved Erhverv”, udtaler Dorte Bruhn, der selv kalder sig for blomsterbonde. I marts sidste år startede hun projektet Fridas Have op, som både omfatter blomsterproduktion, gårdbutik, workshops, permakultur-dyrkningsmetoder og tilbud om naturterapi.

Ideen til at skabe Fridas Have opstod, da Dorte Bruhn med sin mand flyttede til den fantastiske natur ved Tystrup sø. Her flyttede de ind på et husmandssted med 3 hektar usprøjtet jord, hvor ideen om blomsterproduktion som alternativ til de sprøjtede, konventionelle blomster lynhurtigt blev født. Men stedets særlige naturkvaliteter gav også mulighed for at tænke Fridas Have i bredere forstand som en art oplevelsesrum.

”Det var dog blomsterne, der fik sat mig i gang”, fortæller Dorte. ”Hvad de færreste ved er, at de fleste af de blomster, der sælges rundt i blomsterbutikkerne og supermarkederne er importeret fra Sydamerika og Østafrika. De er sprøjtede med gift og bliver transporteret til Europa med fly. Begge dele er særdeles skidt for miljøet, og jeg tænkte, at der måtte være et marked for blomster, som er dyrket i Danmark med 100% kemifrie dyrkningsmetoder.
Da tanken var tænkt, tog jeg en snak med erhvervskonsulent Vivi Johansen fra Næstved Erhverv. Her fik jeg både god personlig støtte og hjælp til at kvalificere min forretningsidé. Det er vigtigt at opleve, at man bliver taget alvorligt som iværksætter – og det blev jeg hos Næstved Erhverv.”

Dorte har også været glad for adgangen til de kurser, som udbydes gennem Næstved Erhverv: ”Man kan jo ikke være stærk på alle områder, når man starter som iværksætter. Derfor har jeg gjort brug af både et digitalt markedsføringsforløb og et bæredygtighedsforløb formidlet af Næstved Erhverv. Det netværk, som jeg har fået igennem de forløb, er guld værd for mig.”

Da Fridas Have som virksomhed er placeret 1 times kørsel fra København, har det været vigtigt for Dorte at tænke i at skabe tætte relationer til de faste kunder og at etablere samarbejder med butikker flere steder på Sjælland. Blomsterne giver stor værdi til kunderne, men stedet rummer så mange kvaliteter og naturoplevelser, at det også i sig selv er et besøg værd.

Hvis du også har brug for sparring og rådgivning som iværksætter, så kontakt Vivi på tlf. 5588 5219 eller vsmaje@naestvederhverv.dk.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse