DM i Skills har stor betydning for erhvervslivet i Næstved

Når en kommune bruger tid og kræfter og skatteyderpenge på at stable store begivenheder på benene, så er der en dybere mening med det. Det handler ikke kun om at underholde ”folket” eller om at tiltrække sig opmærksomhed. Det handler i lige så høj grad om at være med til at understøtte det private erhvervsliv i positiv retning.

Af direktør Rasmus Holst-Sørensen, Næstved Erhverv

I dagene 4.-6. april 2019 afholder vi i Næstved Danmarksmesterskaberne i Skills. Det er en stor og populær begivenhed, hvor hele landets håndværker-lærlinge dyster om at blive de bedste inden for deres fag. Mesterskaberne foregår over tre dage, hvor 300 deltagere konkurrerer i 43 discipliner, og vi regner med, at der kommer mere end 50.000 besøgende.

Første gang på Sjælland uden for København
DM i Skills tiltrækker sig en del opmærksomhed, og Næstved bliver sat på landkortet – også fordi, mesterskaberne for første gang nogensinde foregår på Sjælland. Vi har en klar forventning om, at de erhvervsmæssige effekter bliver gode. I Jylland har man gennem flere år haft fornøjelsen af at afholde DM i Skills, og de afledte effekter for det lokale erhvervsliv er velkendte og gennem-analyserede af bla. Rambøll.

Gavner hele Sydsjælland
Effekterne af DM i Skills rækker langt ud over Næstveds kommunegrænse – afholdelsen af DM i Skills kommer hele det sydsjællandske erhvervsliv til gode.

Mer-omsætning på 16 mio. kroner
For det første sker der i forbindelse med afholdelse af DM i Skills en mer-omsætning i bla. butikker, restauranter og overnatningssteder i hele lokalområdet. Den seneste analyse fra Rambøl peger på en ekstra omsætning på omkring 16 mio. kroner.

LÆS OGSÅ: Skal vi vise din virksomhed frem til DM i Skills?

Vigtig afledt effekt
Men en ting er en øget omsætning. Selvfølgelig er den en vigtig del, og værdien skal ikke underkendes, men for Sjælland og Lolland-Falsters vedkommende er der en mindst lige så vigtig afledt effekt af, at DM i Skills holdes i vores nærområde:

Flere unge vælger erhvervsuddannelse
I Jylland har det vist sig, at det fokus og den synlighed, som et Danmarksmesterskab i håndværk giver erhvervsuddannelserne, gør, at en større andel af de unge mennesker, der bor tættest på værtsbyen i årene efter afholdelsen vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Udbuddet af sjællandsk arbejdskraft stiger
Og se, dét er vigtigt for det sjællandske erhvervsliv; Når flere unge fra Sydsjælland og Lolland-Falster vælger at tage en erhvervsuddannelse, betyder det en øgning i udbuddet af den arbejdskraft, som de sjællandske virksomheder har så hårdt brug for.

Det er kommunal erhvervsvenlighed
Så, når en kommune som Næstved vælger at afholde DM i Skills – så vil jeg helt sikkert kalde det: Erhvervsvenligt.

Skal vi vise din virksomhed frem til DM i Skills?
Over de tre Skills-dage i april tilbyder Næstved Erhverv at koble virksomheder og mulige lærlinge sammen. Vi tager imod så mange unge, som muligt, registrerer deres ønsker og kontaktoplysninger samt viser dem Næstveds virksomheder og arbejdspladser.

Send eller kom og aflever dit materiale til:
Erhvervskonsulent Dennis Lisner Thyssen
Næstved Erhverv
Sct. Peders Kirkeplads 14 B
4700 Næstved
Email: dlt@naestvederhverv.dk
Direkte telefon: 55 88 52 48

Vi modtager materiale indtil onsdag den 3. april 2019.

Se flere detaljer her: https://naestvederhverv.dk/skal-vi-vise-din-virksomhed-frem-til-dm-i-skills/

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse