Erhvervskonsulent søges – fokus på bæredygtig forretingsudvikling

Vil du være med til at gøre en forskel for de lokale virksomheder i Næstved, når du afdækker deres bæredygtighedsrisici og -potentialer? Og vil du arbejde i krydsfeltet mellem kommercielle indsatser og bæredygtighedsagendaen?

Hos os får du et sjovt og interessant arbejde, hvor du:

 • i høj grad hjælper de enkelte virksomheder – og dermed lokalsamfundet
 • bliver en del af en virksomhed med masser af tillid og gode arbejdsforhold
 • får skønne kolleger, der altid står klar med sparring.

 

Næstved Erhverv – vi fremmer det lokale erhvervsliv

Hos Næstved Erhverv arbejder vi for at skabe vækst, arbejdspladser og flere investeringer i Næstved Kommune. Vi er 7 ansatte, der alle brænder for at gøre en forskel for vores lokalområde.

Du får inspirerende og dygtige kolleger, der både stiller krav til hinanden og sætter en ære i at give en hjælpende hånd, når der er behov for det. Både den personlige og faglige udvikling er i fokus, fællesskabsfølelsen er stærk, og vi er gode til at grine og sparre sammen.

”Vi har stor tillid til hinanden, og med tillid følger også frihed – så hvis det passer dig bedst med en hjemmearbejdsdag, så du bedre kan fordybe dig, så er det helt i orden,” siger Rasmus Holst Sørensen, direktør.

Sæt bæredygtighed på agendaen hos lokale virksomheder

Som vores nye erhvervskonsulent hjælper du iværksættere og virksomheder med at udvikle deres forretning med fokus på bæredygtighed. Derfor får du et stort og tæt netværk ude i lokalsamfundet, som du både skal opbygge og vedligeholde.

Afhængigt af, hvor langt virksomheden selv er i processen, kan du både starte fra scratch og hjælpe med fx dokumentation og processer. Og når virksomhederne har styr på det basale, vejleder du dem om, hvordan de kan bruge bæredygtighedstiltag offensivt, strategisk og kommercielt.

Vi anslår, at du kommer til at bruge ca. halvdelen af tiden på kontoret og halvdelen ude hos virksomheder – mere specifikt kommer du til at:

 • opbygge og aktivere et stærkt netværk til private og offentlige rådgivere og aktører, som kan hjælpe vores virksomheder med deres konkrete behov indenfor forretningsudvikling og bæredygtighed
 • udøve opsøgende vejledning og sparring om forretningsudvikling til lokale virksomheder og iværksættere
 • vejlede virksomheder om indhentning og brug af ESG-nøgletal
 • planlægge og eksekvere kursus- og workshop-forløb i samarbejde med private rådgivere, erhvervsfremmeaktører eller andre specialister
 • deltage i diverse netværksarrangementer (nogle gange uden for almindelig kontortid) – både eksterne og nogle, vi selv planlægger.

 

”Det er et område i konstant udvikling, hvor du får mulighed for at hjælpe virksomheder med både at få orden i deres bæredygtige penalhus – og omsætte det til forretningsmæssige muligheder,” fortsætter Rasmus.

En solid forretningsforståelse – og indsigt i bæredygtighed

Med en god kommerciel forståelse formår du at tale ind i virksomhedernes forretningsmæssige og strategiske linjer. Du er opsøgende og har et talent for at opbygge og vedligeholde netværk. Samtidig evner du både at være initierende, eksekverende og opfølgende.

Måske er du en ung profil, der ønsker at arbejde tættere med bæredygtighed, virksomheder og iværksættere – eller måske har du lidt flere års erfaring, som du ønsker at sætte i spil i lokalområdet.

Uanset din erfaring forestiller vi os, at du:

 • har en basal viden om bæredygtighedsområdet – og en nysgerrighed på området, så det er naturligt for dig at følge med i fx nye regulativer
 • har dokumenteret kommerciel forståelse og erfaring, så du kan tale ind i virksomhedernes forretningsmæssige og strategiske linjer
 • måske har særligt branchekendskab inden for fx bygge/anlægsfagene.

 

Er vi dine nye kolleger?

Hvis vi har fanget din interesse, og du godt vil høre mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte direktør Rasmus Holst-Sørensen på tlf. 5588 5251 eller e-mail: rhs@naestvederhverv.dk.

Send gerne din ansøgning med CV og andre relevante bilag til os allerede i dag og allersenest den 17. oktober 2023.

Vi håber på at kunne ansætte dig d. 1. december 2023, men vi venter også gerne på den rette.

Søg stillingen her

Om Næstved Erhverv A/S

Næstved Erhverv A/S er det lokale erhvervsfremmeselskab i Næstved Kommune. Vores formål er at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet.

Næstved Erhverv A/S er stiftet i 2013 og er ejet af Næstved Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab. Selskabet ledes af en bestyrelse bestående af tre byrådspolitikere og fem erhvervsfolk. Borgmesteren er formand for bestyrelsen. Næstved Erhvervs aktiviteter er forankret i Næstved Kommunes Erhvervsstrategi og nærmere defineret i vores årlige forretningsplan, som du kan se på vores hjemmeside under ”om os”.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse