Erhvervsministeren til virksomheder: Få din revisor til at forberede ansøgning nu

Onsdag den 8. april forventer Erhvervsstyrelsen at åbne for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger på Virksomhedsguiden.dk. Derfor opfordrer erhvervsminister Simon Kollerup de danske virksomheder til at begynde at forberede ansøgningerne allerede nu.

Af Kristina Herlev Wulff

Erhvervsministeren kommer nu med en appel til virksomhederne: forbered ansøgningerne om kompensation for de faste omkostninger.

For at en virksomhed kan søge kompensationen er det et krav, at en revisor påtegner en opgørelse over faste omkostninger, der skal indsendes digitalt til Erhvervsstyrelsen.

Virksomheder, der ønsker at benytte ordningen, bør derfor begynde at forberede deres ansøgninger allerede i dag, så pengene så hurtigt som muligt kan komme ud i virksomhederne at arbejde, lyder nu altså opfordringen fra regeringen.

Erhvervsminister Simon Kollerup skriver på ministeriets hjemmeside:

– Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge.

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID—19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark.

Det skal virksomheden selv erklære på tro og love. Afhængig af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger, skriver ministeren på hjemmesiden.

Du kan læse mere her og læse mere om kompensationsordningen her.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse