IT-virksomheder fra Næstved går sammen for at tiltrække studerende

Seks IT-virksomheder i Næstved er gået sammen om at åbne dørene for tyve datamatiker-studerende fra Zealand – Erhvervsakademi Sjælland. De studerende har taget en eftermiddag ud af skemaet og kører med bus fra virksomhed til virksomhed for at lære mere om, hvad virksomhederne kan tilbyde. Formålet er at lokke flere af de studerende til at orientere sig lokalt, når de for eksempel søger praktik, studiejob og senere ansættelse.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

På en hed dag i juni 2019 ankommer en bus med tyve datamatiker-studerende til Synergi Reklamebureau Webbureau i Næstved. De studerende er taget på rundtur for at lære seks lokale IT-virksomheder bedre at kende, og Synergi Reklamebureau Webbureau er tredje stop på turen efter besøg hos Aventio og Holder100. Hos Holder100 mødte de studerende også SITEEFFECT.

Mentor for studerende
Direktør Thomas Bagger Hansen fra Synergi står klar med håndtryk, friske jordbær, kolde drikkevarer og en behagelig, airconditioneret indetemperatur.
– Jeg håber at møde en masse unge mennesker, som kunne have lyst til at komme i praktik hos os. Vi har ingen stillinger ledige lige nu, men vi er da helt klart åbne for muligheden, hvis den rigtige skulle vise sig. Vi er også åbne for at være med i en mentor-ordning, hvor vi kan hjælpe med at guide den studerende i forhold til skoleopgaver og den studerendes fremtid. Også fordi denne her type studerende generelt ikke er specielt udadvendte af natur, siger Thomas Bagger Hansen.

Programmører til hjemmesider
Synergi blev grundlagt af Thomas Bagger Hansen i 2003 og har haft programmører ansat siden 2010.
– Vi har vores egne webdesignere og programmører i huset. Det giver en optimal sparring omkring de enkelte projekter. Vi udarbejder helt almindelige hjemmesider til den lokale tømrermester, men også specielprogrammerede løsninger med integration til økonomistyringsprogrammet Navision. Disse løsninger virker i praksis sådan, at når en person ønsker at melde sig ind i en forening, foregår dette via hjemmesiden. Medlemsregistrering og den efterfølgende opkrævning af kontingent sker automatisk i systemerne inde bag hjemmesiden. Systemet håndterer også kursustilmeldinger. Det har vi for eksempel udarbejdet til Tandlægeforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Autismeforeningen, Spastikerforeningen og Folkeuniversitetet København, siger Thomas Bagger Hansen.

Spændende lokale virksomheder
Synergi tilbyder en bred palette af markedsføring, og kunderne befinder sig primært i lokalområdet og i Storkøbenhavn. De seneste år har Synergi og flere af de andre IT-virksomheder i Næstved oplevet, at det er som om, de studerende ikke er klar over, at der findes spændende lokale virksomheder med gode jobmuligheder.

Vil gerne have flere ansøgninger
– Når de studerende bliver færdige, orienterer de sig mod københavnske virksomheder. Det vil vi gerne forsøge at lave om på. Jeg kan se det, når vi fx slår praktikstillinger op. Der kunne godt komme en del flere ansøgninger, siger Thomas Bagger Hansen.
Efter et kort oplæg om virksomheden for den samlede flok tager Thomas Bagger Hansen de studerende i mindre grupper med til at andet mødelokale, hvor han hører mere om de studerende enkeltvis.

Studerende vil gerne have mentor
Imens har praktikkoordinatoren fra Zealand travlt med at registrere hver studerendes ønske i forhold til Synergi og de andre IT-virksomheder, de har aflagt besøg. Blandt de studerende er der flere, der giver udtryk for, at de er interesserede i at arbejde sammen med Synergi på den ene eller den anden måde. Især tilbuddet om en mentor-ordning er populær.

Blevet mere synlige
Efter en halv time hos Synergi går turen videre til Supeo, hvor også SeeSafe er til stede for at fortælle om deres virksomhed. Arbejdsopgaverne er mangeartede, for virksomhederne tilbyder IT-løsninger inden for hver sit felt, men fælles for de seks virksomheder er, at de studerende nu ved, at de eksisterer. Og hos Aventio indgik man tre praktikaftaler allerede samme dag.

LÆS OGSÅ: ArbejdskraftAlliancen slår til igen: To praktikanter til That’s Mine

Nu skal der matches
Busturen for de studerende blev arrangeret af Zealand og Center for Arbejdsmarked i Næstved Kommune sammen med ArbejdskraftAlliancen, som hjælper virksomheder i Næstved kommune med at skaffe arbejdskraft og tænke alternativt omkring rekruttering.
– Det næste, der sker er, at vi sætter de studerende og virksomhederne sammen i mentorforløb. Det gør vi ud fra et spørgeskema og den registrering og prioritering, der fandt sted på turen, siger projektleder for ArbejdskraftAlliancen Dennis Lisner Thyssen fra Næstved Erhverv.
Efterfølgende skal de studerende og virksomhederne på en slags dating for at møde hinanden og have en snak om et eventuelt fremadrettet samarbejde.

Skal ArbejdskraftAlliancen også hjælpe din virksomhed?
Har du brug for uvildig hjælp til at finde rundt i udbuddet af efteruddannelser, projektsamarbejder, rekruttering, lærlinge- og praktikordninger, så kontakt projektleder Dennis Lisner Thyssen fra ArbejdskraftAlliancen på 55 88 52 48 eller dlt@naestvederhverv.dk

ArbejdskraftAlliancen er en sammenslutning af 28 aktører inden for rekruttering, uddannelse og fastholdelse af medarbejdere.

Se også: www.arbejdskraftalliancen.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse