Susanne Toft Nielsen fra Næstved har en baggrund som fysioterapeut, og sammen med sin mand Martin har hun startet virksomheden Klatrecentralen. Susanne Toft Nielsen tilmeldte sig kurset Iværksætteri i Praksis for at blive klogere på markedsføring, og det har hun på ingen måder fortrudt.
Klatrecentralen er en oplevelsesvirksomhed, der holder til i den gamle, nedlagte kedelbygning på den tidligere papirfabrik Maglemølle i Næstved. Der er højt til loftet og mange forskellige, spændende klatreruter at vælge mellem.
Bag denne nye virksomhed står ægteparret Martin og Susanne Toft Nielsen, som begge er entusiastiske klatrere, og som gerne vil skabe gode rammer for, at andre også får mulighed for at klatre.
Toethalvt års forberedelse
I efteråret 2017 deltog Susanne Toft Nielsen på kurset Iværksætteri i Praksis, som udbydes af Næstved Erhverv i samarbejde med Erhvervsakademi Sjælland og Business Faxe Copenhagen.
– Martin og jeg havde arbejdet med tanken og ideen om Klatrecentralen i toethalvt år, inden jeg startede på kurset. Det er måske lidt lang tid, og man behøver ikke nødvendigvis at have gået og tumlet med tankerne lige så længe, før man starter på kurset, men det er i hvert fald vigtigt, at man er nået til en klarhed om, at det er det her, man virkelig gerne vil, siger Susanne Toft Nielsen.
LÆS OGSÅ: Iværksætteri i Praksis har bragt mig mileskridt nærmere mit mål
Bare lige lære lidt om markedsføring
– Jeg meldte mig til kurset for at få noget mere viden om markedsføring. Jeg tænkte ”Jeg møder lige op til den første dag, og så nøjes jeg med at bruge tid på de moduler, der handler om markedsføring”. Men faktisk endte det med, at jeg mødte op til hver eneste kursusaften, for alt det andet var også superspændende, siger Susanne Toft Nielsen.
Man arbejder med sin egen virksomhed
Der er ingen lektier på Iværksætteri i Praksis, og undervejs i hele forløbet arbejder man med sin egen virksomhed.
– Det var rigtig godt, at jeg kunne nøjes med at møde op til selve kursusaftenerne. At der ikke var noget, man skulle ordne inden næste gang. Hver gang arbejdede vi hver især med vores egen virksomhed, og det betød rigtig meget for mig, at min virksomhed på den måde lige så stille og roligt blev bearbejdet, siger Susanne Toft Nielsen.
Et A4-ark at navigere efter
For eksempel lærte Susanne Toft Nielsen om canvas-modellen, hvor man kan arbejde med sin virksomhed på et helt andet plan, end når man ”kun” har en forretningsplan.
– Vores forretningsplan er 40 sider lang, så det var lidt af en øjenåbner, at man kan bruge et enkelt A4-ark til at navigere med i hverdagen, siger Susanne Toft Nielsen.
Lærte teori og metoder
Efter hver lektion har Susanne Toft Nielsen tænkt ”Hold da op, hvor er det her givende”. Både hun og Martin er blevet mere opmærksomme på forhold, som de ellers ikke havde skænket ret mange tanker.
– For eksempel har det været spændende at lære om, hvordan man fanger gæstens behov og finder ind til, hvad det egentlig er, man tilbyder sine kunder. Jeg var ikke klar over, at der findes teori og metoder til den slags, og det har jeg været rigtig glad for at lære at kende. Vi er også blevet meget mere opmærksomme på det, man kalder inddragelse. Altså at lave samarbejder med andre for at gøre opmærksom på, at vi findes. Fx samarbejder vi nu med Næstved Ungdomsskole, og vi har en strategi for, hvem og hvad og hvordan vi inddrager flere fremadrettet, siger Susanne Toft Nielsen.
LÆS OGSÅ: Iværksætteri i Praksis har gjort mig skarp på forretningen
Bedre overblik over det administrative
Også lektionerne med de mere ”kedelige” sider af det at drive virksomhed, det administrative, fangede Susanne Toft Nielsens interesse:
– Selvom Martin har været selvstændig håndværker og kender til alt det der med bogføring og så videre, så har kurset alligevel gjort, at der er administrative ting, vi tjekker mere op på og gør noget mere ud af at holde styr på, end vi nok ellers ville have gjort, siger Susanne Toft Nielsen.
Netværk med de andre kursister
– Jeg vil anbefale kurset til andre, der har lyst til at starte som selvstændig. Vi har også et rigtig godt netværk blandt deltagerne. Det er virkelig rart at møde andre, der også er i gang med at starte virksomhed. Selvom kurset er overstået nu, så mødes jeg stadig med de andre cirka en gang om måneden, hvor vi får os en snak om, hvordan det går og hvad der er sket i vores virksomheder siden sidst, siger Susanne Toft Nielsen.
Vil du også tage kurset Iværksætteri i Praksis?
Iværksætterforløbet afholdes hvert forår og efterår i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Sjælland, Næstved Erhverv og Business Faxe Copenhagen. Kurset er på akademi-niveau (10 ECTS) og henvender sig til dig, der enten endnu ikke er startet eller lige er startet og til helt unge virksomheder under fire år. CVR.nr. er ikke nødvendigt for at deltage.
Personlighedstest og forretningsplan
Gennem 15 aftener får du værktøjer til et liv som virksomhedsejer. Du kommer til at arbejde med dig selv som person, og hvad du skal være specielt opmærksom på som iværksætter. Du vil møde undervisere med speciale og praktisk erfaring inden for de forskellige temaer. Du arbejder gennem hele forløbet med din egen forretning, og du kan vælge løbende at samle din læring op i en forretningsplan.
Kurset er bygget op om seks temaer
1. Dig som iværksætter
2. Forretningsmodeller og innovation.
3. Selskabsformer, skat og jura
4. Fra svært til succesfuldt salg
5. Markedsføring, digital markedsføring og visuel identitet
6. Styr på økonomien
Prisen er 1.995,- kroner alt inklusive. Beløbet opkræves via faktura inden kursusstart onsdag den 22. august 2018.
Vi åbner op for tilmelding til Iværksætteri i Praksis to gange om året- forår og efterår. Klik her for at se muligheden for at tilmelde dig allerede nu.
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på:
Tlf. 55 88 55 44 eller Ne@185.221.37.131