Iværksætteri i Praksis har gjort mig skarp på forretningen

Chano Nielsen deltog i Iværksætteri i Praksis og blev skarp på forretningen

Chano Nielsen deltog i kurset Iværksætteri i Praksis i foråret 2017. Han valgte kurset, fordi han synes, man kommer igennem mange relevante emner i løbet af det halve år, kurset varer. Chano Nielsen anbefaler Iværksætteri i Praksis til de iværksættere, der ligesom han har brug for at lære nogle praktiske metoder til at holde fokus og til at komme ud over rampen med at få gjort drømmen til virkelighed.

Chano Nielsen er i gang med at starte en takeaway-café med sund mad i Næstved by. Chano Nielsen har en baggrund som selvstændig personlig træner og er altså godt bekendt med livet med momsnummer, men Chano Nielsen besluttede alligevel at tage kurset Iværksætteri i Praksis.
– Der er nogle ting, man glemmer hen over årene. Og at være selvstændig som konsulent har ikke kostet det helt store i opstartsfasen. Der er praktisk taget ingen udgifter forbundet med at være selvstændig og ”bare” sælge sine timer. Det er straks en helt anden sag at starte en virksomhed, hvor der skal søges om tilladelser, investeres i lokale, inventar, varer og så videre helt fra starten, siger Chano Nielsen.

At blive klar til mødet med banken
At starte en café kræver opstartskapital, og derfor har Chano Nielsen skullet en tur i banken.
– For mig er det at låne penge ensbetydende med, at så skal der bare være fuldstændig styr på sagerne. Forretningsplanen skal være klar og tydelig, og banken vil gerne se nogle budgetter og vide en masse om både en selv og om, hvordan man har tænkt sig at gribe det hele an. Og det er blandt andet noget af det, som Iværksætteri i Praksis har hjulpet mig med at få på plads, siger Chano Nielsen.

Vi åbner op for tilmelding til Iværksætteri i Praksis to gange om året- forår og efterår. Klik her for at se muligheden for at tilmelde dig allerede nu.

Spejle sig i andre iværksættere
Noget andet, som også har været vigtigt for Chano Nielsen ved at tage kurset, er udvekslingen af erfaringer med andre iværksættere.
– Det har været spændende at høre erfaringer fra de andre iværksættere, og det har også været spændende, når der kom nogle virksomheder ude fra virkeligheden og fortalte om deres opstart. Der er mange bump på vejen, så det har været givende at høre, at andre også oplever det samme. Man sidder dér i sin egen lille boble derhjemme og tror, at det her kun sker for en selv. Så er det bare rigtig rart at høre andre fortælle om nogle af de samme problemer, siger Chano Nielsen.

Tager ikke et nej for et nej
For eksempel fik Chano Nielsen nej i sin egen bank, da han kom og præsenterede sin ide.
– Det var ekstra motiverende at høre andre fortælle om de samme oplevelser, for jeg tog ikke selv bare et nej for et nej. Jeg gik jo da selvfølgelig videre til næste bank – og på den måde synes jeg også, at jeg blev bekræftet i, at det her, det er virkelig noget, jeg gerne vil. Det var selvforstærkende at høre de mere etablerede virksomheder fortælle om den samme slags udfordringer og så også at kunne se, at de er blevet til virksomheder alligevel, siger Chano Nielsen.

LÆS OGSÅ: Iværksætteri i Praksis har bragt mig mileskridt nærmere mit mål

Klar til åbning i foråret
Cafeen åbner forhåbentlig i foråret 2018. Chano Nielsen planlægger at sælge salater, sandwicher, proteinshakes og juice. Det helt særlige ved Chano Nielsens koncept er, at maden har en deklaration, der angiver fordelingen af kalorier, proteiner, kulhydrater og fedt. I Chano Nielsens fagsprog hedder det måltidets macro-tal. Derfor skal cafeen hedde Macro – take a healthy way.
– Det bliver nemt at købe det måltid, som passer ind i fx en slankekur eller andre slags diæter. Jeg gør det nemt at være sund, og der vil være både færdige salatblandinger og mulighed for selv at blande sin egen salat eller for eksempel sammensætte sin egen sandwich, siger Chano Nielsen.

Udbredt i hele Danmark
Til at starte med tilbyder cafeen det kolde bord til frokost og aftensmad, og man vil også kunne købe ugepakker.
– På længere sigt vil jeg også tilbyde varme retter. Jeg har store ambitioner for Macro. Jeg ved godt, at jeg kun kan arbejde på en ting ad gangen, men jeg vil gerne lave Macro til en kæde i Danmark med en cafe i hver en større by. Det kunne bare være så vildt og så sindssygt. Derefter vil jeg gerne ud over landets grænser, siger Chano Nielsen.

Vil du også tage kurset Iværksætteri i Praksis?
Iværksætterforløbet afholdes hvert forår og efterår i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Sjælland, Næstved Erhverv og Business Faxe Copenhagen. Kurset er på akademi-niveau (10 ECTS) og henvender sig til dig, der enten endnu ikke er startet eller lige er startet og til helt unge virksomheder under fire år. CVR.nr. er ikke nødvendigt for at deltage.

Kurset er bygget op om seks temaer:
1. Dig som iværksætter
2. Forretningsmodeller og innovation.
3. Selskabsformer, Skat og Jura
4. Fra svært til succesfuldt salg
5. Markedsføring, digital markedsføring og visuel identitet
6. Styr på økonomien

Prisen er 2.295,- kroner alt inklusive. Beløbet opkræves via faktura.

Vi åbner op for tilmelding til Iværksætteri i Praksis to gange om året- forår og efterår. Klik her for at se muligheden for at tilmelde dig allerede nu.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse