Iværksætterprisen uddeles til nytårskuren

Til nytårskuren 20. april uddeler vi traditionen tro Iværksætterprisen, hvor Butik Friis, tømrervirksomheden Ræbild og Walin og Friis Carclean er indstillet.

De er visionære, har skabt arbejdspladser, er synlige på markedet og har en positiv økonomisk udvikling. De tre nominerede til Iværksætterprisen har på få år gjort en forskel for lokalsamfundet og er med til at vise vejen for andre iværksættere. Og netop den udvikling er grunden til, at juryen har nomineret dem til Iværksætterprisen, der bliver uddelt, når Næstved Erhverv og Næstved Erhvervsforening holder nytårskur 20. april.  En kur der er blevet flyttet fra januar på grund af Covid-19.

Du kan læse om de tre nominerede herunder:    

Friis Carclean

Engagement og drive er det, der hver dag er med til at skabe en god forretning hos Friis Carclean på Gartnervej i Holme-Olstrup, hvor der blandt andet bliver restaureret og klargjort biler. I dag tæller bemandingen 11 medarbejdere, der hver dag servicerer 40 forskellige bilforhandlere og også private på store dele af Sjælland.

Det er netop det visionære, ambitiøse, flytningen til et større domicil i 2020 med værksted og butik, evnen til at vækste og omlægningen til et anpartsselskab, der har skabt Friis Carclean en nominering til Iværksætterprisen.    

Mikkel Friis er rigtig glad for nomineringen og er ikke selv i tvivl om, hvorfor hans virksomhed er vokset:

”Jeg har brugt mange timer på at udvikle den. Jeg er engagereret og brænder for at restaurere biler og have den gode kundekontakt.”

Mikkel åbnede sin virksomhed tilbage i 2017 som enkeltmandsvirksomhed. I 10 måneder måtte han leve af sin opsparing, indtil han fik den første bilforhandler som kunde.       

  

Butik Friis

Butik Friis er et unikt univers med mode, skønhed og interiør. Indehaver Julie Friis havde længe gået med drømmen om at åbne sin egen tøj- og livstilsbutik, og efter 14 år i modebranchen valgte hun at åbne Butik Friis i juni 2017 som 24-årig. Efter blot to år havde hun skabt så meget succes, at der måtte et større lokale til, og Butik Friis flyttede nu ind i Torvestræde. På baggrund af den store efterspørgsel blev webshoppen Butikfriis.dk lanceret i marts 2020.

Når det kommer til udvælgelsen af Julie Friis som nomineret, er juryen også klar i begrundelsen:

Julie viser vejen for en branche, der betyder meget for handelslivet i Næstved. Hun har taget de digitale muligheder til sig og har startet en webshop i 2020, der generer en flot omsætning. Hun tager et socialt ansvar – ved blandt andet at have unge i praktik og fleksjobbere ansat. Derudover har hun skabt arbejdspladser med ni ansatte og er meget synlig i markedet. 

”Det er dejligt at blive nomineret. Men det vigtigste for mig er, at jeg har begge ben på jorden, og at jeg står ved den, jeg er. Det er en fest at gå på arbejde. Det driver mig at have et godt team omkring og være der for mine kunder,” fortæller Julie Friis.


  

Ræbild og Walin

De vægter det gode kollegaskab, sammenhold, nærvær og kvalitet i arbejdet. Ræbild & Walin er en tømrer og hovedentreprenør virksomhed, der åbnede i august 2019. Siden starten har efterspørgslen efter deres arbejde spredt sig som ringe i vandet, og de har oplevet en øget omsætning og en vækst i antallet af medarbejdere. I dag tæller staben ni ansatte, der er med til at løse opgaver for private og virksomheder. Gerne i en samlet pakke hvor de sikrer den faglige kompetence og kvaliteten igennem alle faserne af byggeriet. 

Det er netop den sunde forretning, den flotte øget omsætning, arbejdspladserne, og at de er synlige på markedet, der er baggrunden for, at de er nominerede til Iværksætterprisen.

”Vi er mega stolte over at være indstillet til en pris. Det er fantastisk. For os har det indtil videre været en fed rejse, hvor vi ikke er gået på kompromis med de værdier, som vi ønsker at have i vores virksomhed,”  lyder det fra Jannik Walin og Kasper Ræbild Olsen.   

Til maj starter virksomheden et nyt kapitel og flytter til Valnæsvej, hvor der er mere plads til et værksted og at være samlingssted for de ansatte

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse