Min omsætning er fordoblet siden Iværksætteri i Praksis

Martin Wulff Nielsen fra Næstved overtog i 2017 virksomheden Stofbanditten.dk, der sælger tekstiler online. Efter deltagelse i kurset Iværksætteri i Praksis har Martin Wulff Nielsen oplevet sin omsætning stige til det dobbelte, og han er ikke i tvivl om, at kurset har været medvirkende årsag.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

I december 2017 kørte Martin Wulff Nielsen fra Næstved til Nordjylland for at hente varelageret fra den tre år gamle virksomhed Stofbanditten.dk, som han havde overtaget ejerskabet af.
Det blev starten på en spændende rejse ind i livet som selvstændig erhvervsdrivende.
– Jeg har altid været draget af livet som selvstændig, men jeg har haft svært ved at tage springet. Det har jeg gjort nu, og jeg har på ingen måde fortrudt, siger Martin Wulff Nielsen.

Grundkursus i virksomhedsdrift
Når man altid har arbejdet som lønmodtager er der mange ting, man ikke på forhånd ved om at drive virksomhed. Det var Martin Wulff Nielsen fuldt ud klar over, og derfor deltog han i foråret 2019 i kurset Iværksætteri i Praksis, som er et grundkursus for iværksættere, der udbydes af Næstved Erhverv i samarbejde med Zealand – Erhvervsakademi Sjælland, Business Faxe og Vordingborg Erhverv.

LÆS OGSÅ: Med Iværksætteri i Praksis får man styr på økonomien

Vækst i omsætningen
– Iværksætteri i Praksis har helt klart været medvirkende til, at min omsætning er fordoblet. Jeg skulle have taget kurset noget før, siger Martin Wulff Nielsen.
Den positive udvikling i Stofbanditten har medført, at Martin Wulff Nielsen for nylig har ansat sin første medarbejder. Det er Martin Wulff Nielsens kone, som for nogle år siden fik konstateret muskelsvind. Det faktum var et afgørende punkt for Martin Wulff Nielsen i forhold til at tage den endelige beslutning om at blive selvstændig.

Taknemmelig for Næstved Jobcenter
– Sygdommen bremses, når der er ro og ingen stress. På denne her måde kan vi kombinere min kones sygdom med et sundt arbejdsliv. Vi har fået hjælp fra Næstved Jobcenter i forbindelse med ansættelsen af min kone. Jobcentret har ydet en virkelig god service, og jeg er meget taknemmelig over al den hjælp, vi har modtaget i forhold til det her set-up, siger Martin Wulff Nielsen.

Stærke og svage sider
På Iværksætteri i Praksis arbejder man både med sin egen virksomhed og en selv som person i forhold til virksomheden undervejs i hele forløbet. Det kan være hårdt at arbejde med sig selv, og også øjenåbnende, fordi man bliver bevidst om ens egne styrker og svagheder, og hvordan man skal supplere de svage steder, så man hæver niveauet for hele virksomheden.

Supplerer hinanden
– Jeg fandt for eksempel ud af, at jeg er bedst til at ændre, udvikle og forny, mens sådan noget som personale og trivsel og samarbejde, det er der nogle andre, der er bedre til at tage sig af end mig. Det er min kone til gengæld rigtig god til, og det er også en af grundene til, at hun nu bliver den første medarbejder, siger Martin Wulff Nielsen.

Engagerede undervisere
– En anden spændende ting ved Iværksætteri i Praksis er, at man tager udgangspunkt i det, man har i forvejen. Kurset har nogle fantastiske undervisere, der virkelig brænder for det, de laver, og de er rigtig gode til at hjælpe med at få ideerne til at blive til virkelighed. De ved, hvad det kræver, og de ved, at nogle gange er noget vokset ud af proportioner for en, og så er de gode til at få en ned på jorden, så man finder ud af, at nogle ting i virkeligheden kræver meget mindre, end man troede, siger Martin Wulff Nielsen.

Digital markedsføring
De tre moduler med markedsføring var også lærerige for Martin Wulff Nielsen og har gjort, at det var nemmere for den nyslåede virksomhedsejer at vide, hvad der skulle lægges vægt på, da han besluttede sig for at hyre et reklamebureau til at stå for markedsføringen på blandt andet Facebook og Instagram.
– Markedsføringsdelen var for mig en kæmpe øjenåbner. Den måde, man skal skrive og kommunikere med kunderne, havde jeg slet ikke gjort mig nogen tanker om før, siger Martin Wulff Nielsen.

Måling af salgsindsatsen
– Salgsmodulet var også rigtig godt. Vi lærte at bruge data på det, vi laver. Det er så vigtigt at vide, om det, man bruger tid på, rent faktisk også virker. Nu sporer vi al vores trafik via Google Analytics og målretter vores annoncer, så vi rammer spot-on. Man lærer altså virkelig nogle gode værktøjer på det kursus, og man får sin virksomhed ned på papir. Det, der skrives huskes bedre – sådan har jeg altid haft det – og derfor er det supergodt, at man laver en forretningsplan, for så får man et ordentligt indblik i sit firma i hele processen, siger Martin Wulff Nielsen.

LÆS OGSÅ: Iværksætteri i Praksis har givet mig bedre overblik over min virksomhed

Netværk og konstruktiv feedback
De andre kursister er også en stor gevinst, synes Martin Wulff Nielsen:
– Man beriger hinanden med sin viden og oplevelser, og jeg har fået en masse input fra de andre, som jeg ikke selv ville være nået frem til på egen hånd. Det er guld værd, fordi ens eget brand bliver så meget tydeligere oppe i ens eget hoved, når man får så meget konstruktiv feedback fra både lærerne og de andre på kurset, siger Martin Wulff Nielsen.

Den klare ide er vigtig
– Til andre vil jeg gerne sige, at for at få mest ud af kurset, så er det vigtigt, at man er nået til det stadie, hvor man har en klar ide om virksomheden. På kurset arbejder man med ideen, og man bliver ikke talt efter munden af lærerne, hvilket jeg synes er en meget vigtig pointe, for det er bedre at finde frem til en tidlig afklaring af, om ideen er bæredygtig, inden man måske går hen og belåner sit hus eller siger sit lønmodtagerjob op for så senere at finde ud af, at ens virksomhed alligevel ikke hænger sammen, siger Martin Wulff Nielsen.

Stofbandittens anbefalinger
Martin Wulff Nielsen vil gerne sige til alle dem, der går rundt og overvejer at få egen virksomhed:
– Spring ud i det
– Søg viden
– Spørg dig selv: Hvad er det værste, der kan ske?
– Vær tålmodig og vedholdende
– Vær klar over, at det at blive selvstændig er en af de største mentale rutsjebaneture, du kan opleve i dit liv. Det er en livsforandrende proces.
– Vær ikke alene om det – find nogle at arbejde sammen med, for det giver de bedste ideer.
– Brug de tilbud, der er. Fx via Næstved Erhverv og Erhvervshus Sjælland.

Vil du også tage kurset Iværksætteri i Praksis?
Iværksætterforløbet afholdes hvert forår og efterår i et samarbejde mellem Zealand – Erhvervsakademi Sjælland, Næstved Erhverv, Business Faxe og Vordingborg Erhverv. Kurset er på akademi-niveau (10 ECTS) og henvender sig til dig, der enten endnu ikke er startet eller lige er startet og til helt unge virksomheder under fire år. CVR.nr. er ikke nødvendigt for at deltage, men det er en fordel på forhånd at have en klar ide om den virksomhed, man gerne vil drive.

Egen forretningsplan på 11 aftener
Gennem 11 aftener får du værktøjer til et liv som virksomhedsejer. Du kommer til at arbejde med dig selv som person, og hvad du skal være specielt opmærksom på som iværksætter. Du vil møde undervisere med speciale og praktisk erfaring inden for de forskellige temaer. Du arbejder gennem hele forløbet med din egen forretning, og du kan vælge løbende at samle din læring op i en forretningsplan.

Kurset er bygget op om seks temaer:
1. Dig som iværksætter
2. Forretningsmodeller og innovation.
3. Selskabsformer, skat og jura
4. Fra svært til succesfuldt salg
5. Markedsføring, digital markedsføring og visuel identitet
6. Styr på økonomien

Prisen er 2.295,- kroner alt inklusive. Beløbet opkræves via faktura inden kursusstart.

Mere information og tilmeld dig her

Har du spørgsmål til Iværksætteri i Praksis?
Kontakt erhvervskonsulent Vivi Johansen på telefon: 55 88 52 19 eller mail vsmaje@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse