Min virksomhed blomstrer i Næstved

Rebecca Leth-Nissen Johansen, indehaver af Diætistklinikken

Næstved tager sig rigtig godt af sine iværksættere. Dugfriske tal fra VækstVilkår 2016 viser, at Næstved ligger langt over landsgennemsnittet med hensyn til stigningen i antallet af nye virksomheder. I 2014 og 2015 er der etableret mere end 300 nye virksomheder om året. En af Næstveds succesfulde iværksættere er Rebecca Leth-Nissen Johansen med virksomheden Diætistklinikken.

I foråret 2015 blev Rebecca Leth-Nissen Johansen opmærksom på iværksættercafeerne i Næstved.
– Først var jeg i tvivl, husker hun.
– Jeg tænkte, at gad vide om det er noget for mig, eller om det mest er for de etablerede erhvervsfolk. Men så kom der en aften med længe åben – det var i forbindelse med en kulturnat – og jeg tog ned til Vækstfabrikken, hvor iværksættercafeen holder til. Jeg så på lokalerne og blev rigtig godt modtaget. Her er virkelig en god stemning. Jeg blev skrevet op til et lokale og stod så på venteliste et par måneder, siger Rebecca Leth-Nissen Johansen, der er autoriseret klinisk diætist.

Iværksættercafeen er ikke en kaffeklub
Rebecca Leth-Nissen Johansens virksomhed, Diætistklinikken, startede så småt allerede i 2011, hvor Rebecca Leth-Nissen Johansen var ansat på Privathospitalet Valdemar i Ringsted. Her havde hun et par klienter ved siden af jobbet. Senere skiftede hun job til en deltidsstilling i Region Hovedstaden og fik bedre tid til sine egne klienter, som der var kommet flere af. Da det havde vokset sig større, sagde hun sin stilling op og har haft egen klinik lige siden.
Mens Rebecca Leth-Nissen Johansen gik og ventede på et ledigt lokale i Vækstfabrikken, deltog hun i iværksættercafeerne, som afholdes seks gange årligt for alle iværksættere i Næstved. Cafeen har altid et oplæg fra en ekspert om emner som salg, prissætning, markedsføring, sociale medier og meget mere. Derefter er der en times tid til snak og erfaringsudveksling.

Vækstfabrik Næstved med Rebecca Leth-Nissen Johansen i døren.
Iværksættercafeerne i Næstved foregår seks gange årligt på Vækstfabrik Næstved, som holder til på førstesalen i den gamle toldbod på havnen i Næstved. Rebecca Leth-Nissen Johansens virksomhed Diætistklinikken er vokset siden hun flyttede ind i lokaler i Vækstfabrikken. I underetagen er der almindeligt kontorfællesskab.

– Jeg opdagede, at det var lige noget for mig. De andre iværksættere er meget engagerede mennesker, og det er hverken en kaffeklub eller meget højtravende business. Jeg adskilte mig ved at have en forretning fokuseret omkring sundhed, men mange af tankerne er jo de samme hos os alle sammen, uanset, hvilken form for virksomhed, vi driver. Jeg har haft god inspiration ved at snakke med de andre om for eksempel sæsonudsving, markedsføring – meget omkring hjemmesider – og også, at det er helt ok at føle sig usikker på det, man er i gang med. Iværksættercafeerne har bekræftet mig i, at usikkerhed er en helt naturlig del af processen som nystartet virksomhed. At man er usikker på de områder, hvor man ikke er ekspert, siger Rebecca Leth-Nissen Johansen.

Møder iværksættere fra andre byer
Rebecca Leth-Nissen Johansen synes, at hun har kunnet bruge det netværk, der naturligt opstår i iværksættercafeerne, til rigtig meget. Da hun flyttede ind i Vækstfabrik Næstved begyndte hun også at benytte sig af det tilbud om sparring og kursusforløb, som er inkluderet i huslejen.
– Jeg meldte mig til et kursusforløb omkring ledelse og strategi i Vækstfabrikken. Det blev afholdt sammen med iværksættere fra vækstfabrikkerne i andre byer, og på den måde blev jeg klogere, og jeg mødte andre nystartede virksomheder. Jeg fandt sammen med nogle, som jeg har en rigtig god kemi med og som efterfølgende har været med til at styrke min kliniks udvikling, fortæller Rebecca Leth-Nissen Johansen.

LÆS OGSÅ: Næstved Erhverv har høje ambitioner på erhvervslivets vegne.

Åbner ny afdeling og udgiver bog
Rebecca Leth-Nissen Johansens virksomhed har udviklet sig med ekspresfart, siden hun i 2015 etablerede sig i Vækstfabrik Næstved. Snart åbner Rebecca Leth-Nissen Johansen en klinik mere.
– Jeg tror ikke, jeg ville have været klædt godt nok på til at åbne afdeling i København, hvis jeg ikke løbende var blevet løftet på mine kompetencer via Vækstfabrikken. Jeg har lært en masse om markedsføring og sociale medier, siger Rebecca Leth-Nissen Johansen.
Rebecca Leth-Nissen Johansen er også i gang med at udgive en bog med salater baseret på de opskrifter, som hun løbende har lagt ud via sin Facebook-side: Salatfabrikken. Det er en facebookside, som vokser med ca. 1.000 nye følgere hver måned. Det var en af de andre iværksættere, der foreslog bogen til Rebecca Leth-Nissen Johansen, som ikke selv havde tænkt tanken om, at hun kan bruge rigtig meget af det indhold, som hun i tidens løb har lagt ud på Salatfabrikken.
– Det med bogen indgik på ingen måde i min årsplan for 2016. Men når man er et nysgerrigt menneske, så vil man gerne det hele, og så længe jeg trives med det, så kaster jeg mig gerne ud i den slags ekstra projekter, siger Rebecca Leth-Nissen Johansen.
Udover bogen har Rebecca Leth-Nissen Johansen i den næste tid fokus på at skaffe kunder nok til klinikken i København. Og hun skal også snart ansætte sin første medarbejder.

Vækstfabrik i 12 kommuner
Region Sjælland driver i samarbejde med kommunerne Vækstfabrik i 12 byer på Sjælland og Lolland-Falster. En Vækstfabrik er et kontorfællesskab med mulighed for vejledning og sparring omkring virksomhedsdrift. De første vækstfabrikker blev etableret i 2010.

Du finder de sjællandske vækstfabrikker i:

Faxe
Greve
Guldborgsund
Holbæk
Køge
Lolland
Næstved
Ringsted
Roskilde
Slagelse
Stege
Vordingborg

Se mere på www.vaekstfabrikkerne.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse