MTM Service anbefaler netværket for unge ejerledere

MTM Service_Thomas Rune og Martin Rowland_Foto Naestved Erhverv

Siden september 2016 har en gruppe unge, driftige virksomhedsejere fra hele Sjælland mødtes i et netværk med fokus på vækst. Bag netværket står Væksthus Sjælland og de sjællandske kommuners lokale erhvervsservicer, blandt andet Næstved Erhverv. En af deltagerne er MTM Service fra Næstved, som bruger netværket aktivt i deres arbejde med at styre den vækstfase, de er inde i.

Netværket er så stor en succes, at vi nu starter et nyt tilsvarende netværk op. Måske kan du og din virksomhed leve op til kriterierne? Se program og kriterier for deltagelse i det nye netværk.

Thomas Rune, 34 år, og Martin Rowland på 29 sprang til, da de sidste år så et opslag på Facebook om, at Næstved Erhverv ledte efter unge, ambitiøse ejerledere til at indgå i et nyt netværk for vækstvirksomheder på tværs af Sjælland.
– Vi kunne tikke alle kriterier af hele vejen ned ad listen og fandt ud af, at vi passede perfekt ind i det, der blev efterspurgt. Så ringede vi til Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv, som så kom på besøg hos os sammen med Niels Torgersen fra Væksthus Sjælland. De var overbeviste om, at det her netværk ville være lige noget for sådan nogle som os, og de ville rigtig gerne have os med, siger Thomas Rune, som sammen med Martin Rowland ejer MTM Service i Næstved.

Vækst på 100% årligt skal kontrolleres
MTM Service tilbyder rengøring, vinduespolering og ejendomsservice til virksomheder, og siden starten i 2015 er virksomheden vokset med 100% om året.
– Det er selvfølgelig nemt at have så god en vækstrate, når man er startet fra nul. Men det, som det betyder for os er, at vi er nødt til at kontrollere væksten, så vi ikke dør af det. Og det er lige præcis dér, at det er virkelig godt for sådan nogle som os at være med i det her netværk, siger Thomas Rune.

MTM Service_Thomas Rune og Martin Rowland_Foto Naestved Erhver
Thomas Rune og Martin Rowland fra MTM Service holder til på Præstøvej 45, 4700 Næstved. Du kan se mere om virksomheden på www.mtmservice.dk Foto: Næstved Erhverv

Bootcamp med hårdt program
Martin Rowland og Thomas Rune fremhæver især den bootcamp, som skød netværket i gang. Det foregik i tre dage på Flatø i september 2016 med et tæt pakket program.

Bootcampen for det nye netværk foregår i dagene 8.-10. marts 2017 på Humleorehus ved Ringsted.

LÆS OGSÅ: Program og kriterier for deltagelse i det nye netværk.

– Vi blev bombarderet med spændende oplæg fra 8-22 hver dag, siger Martin Rowland.
– Det var sådan, at når vi om aftenen forsøgte at tale om det, vi havde lært i løbet af dagen, så måtte vi simpelthen give op og bare sige godnat. Vi er ellers ikke sådan nogle, der piver, men de her tre dage, de var virkelig hårde. Det var nogle rigtig gode dage og alt, hvad vi blev udsat for, var relevant, siger Thomas Rune.
– Jeg sad på intet tidspunkt og tænkte, at det her er spild af tid. På ingen måde, siger Martin Rowland.

Som at få Michael Laudrup som træner
– Oplægsholderne på bootcampen var virkelig kompetente, og det føltes godt at få den slags folk med deres autoritet og erfaring i forretningsverdenen til at kigge på vores virksomhed og vores potentialer. Man kan sammenligne det med en fodboldklub, hvor Michael Laudrup kommer og giver sin viden videre. Der var sådan en autoritet bag ordene, at vi begyndte at føle os bekræftede og mere sikre på, at det vi gjorde, var det rigtige, siger Martin Rowland.

Når der skal ansættes nye folk
For eksempel har MTM Service en konstant udvidelse af antallet af medarbejdere. Når Thomas Rune og Martin Rowland beslutter, at nu skal der ekstra medarbejdere til, har det førhen været baseret på en følelse af, at den ekstra omsætning – som udgiften til en ansættelse kræver – den skulle de nok kunne nå at skaffe.
– På bootcampen lærte vi, at det rette tidspunkt for at ansætte næste medarbejder er, når der er ca 30% dækning for omkostningen. Den slags værktøjer bruger vi nu, og selvom det nok falder meget godt sammen med den prioritering, vi gjorde førhen, så er det bare meget rart på den måde at kunne måle sig frem i stedet for at føle sig frem, siger Thomas Rune.

Nyt netvaerk for unge ejerledere paa Sjaelland
I netværket for unge ejerledere følger og inspirerer man hinanden til vækst på hele rejsen fra næsten nystartet til et evt. salg eller generationsskifte. Netværket mødes hver anden måned hos en af deltagerne, som kommer fra hele Sjælland. Foto: Colourbox

Forskelligheden giver god dynamik
Martin Rowland og Thomas Rune anbefaler netværket til andre ejerledere, der har lyst og vilje til at vækste. De synes, det er lidt ligesom at være i en skoleklasse. Det fungerer rigtig godt, at virksomhederne kommer fra forskellige brancher og forskellige byer. Nogle har selv startet, andre har arvet deres virksomhed, nogle har haft virksomhed i mange år og andre knap så længe. Det giver et godt drive at være i en gruppe, hvor alle gerne vil vækste. Martin Rowland og Thomas Rune pointerer, at det er vigtigt, at man har et drive, et engagement og er åben og konstruktiv over for kritik og forslag.

Skrev under på fortrolighedserklæring
– Vi skrev under på en fortrolighedserklæring på bootcampen i forhold til videregivelse af oplysninger om de andres virksomheder. Det er meget vigtigt, at man kan tale frit om tal og indtjening, salg og udfordringer. Det er noget meget personligt at have sin egen virksomhed, og på bootcampen blev vi strippet – fuldstændigt blottede var vi. Og sådan skal det være, for det er rigtig sundt at kunne spejle sig og få ærlig feedback fra de kompetente vejledere og fra hinanden i netværket, siger Thomas Rune.

LÆS OGSÅ: Program og kriterier for deltagelse i det nye netværk.

Overraskede over den høje kvalitet
– Vi er meget overraskede over den høje kvalitet i de oplæg og feedback, vi får ved at deltage i det her netværk. Hvis man overvejer at melde sig til det nye netværk, så skal man – ligesom med alt andet – altid veje tiden og gøre op med sig selv, hvor ens tid er bedst brugt. Alt andet er useriøst. Vi synes, det er tiden værd at deltage i netværket, siger Martin Rowland.
– De tre dage på bootcampen er supervigtige, og ja, det er bestemt tiden værd. Vi bliver nu bekræftet på så mange fronter, og vi føler os styrkede af det, siger Thomas Rune.

Er du interesseret?
Kontakt uforpligtende direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv for en snak om dine muligheder for at komme med i det nye netværk.
Email: rhs@185.221.37.131
Direkte telefon: 55 88 52 51

LÆS OGSÅ: Program og kriterier for deltagelse i det nye netværk.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse