Næstved er en stærk by – interview med Helge Adam Møller

Helge Adam Møller_Foto Næstved Erhverv

I denne og i en serie efterfølgende artikler bringer vi hver anden uge et kort interview med bestyrelsesmedlemmerne i Næstved Erhverv A/S. Næstved Erhverv A/S er ejet af Næstved Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab. Selskabet styres af en bestyrelse bestående af to byrådspolitikere og syv erhvervsfolk, som sammen arbejder med at hjælpe kommunens mange virksomheder med at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for alle indbyggere i kommunen. Har du en ide, en kritik, en mærkesag, et forslag eller andet, du gerne vil bidrage med, så tøv ikke med at tage fat i Næstved Erhvervs bestyrelsesmedlemmer.

Byrådsmedlem Helge Adam Møller, Konservative

Helge Adam Møller har været medlem af Næstved Erhvervs bestyrelse siden 2014, som også er det år, hvor han (igen) blev valgt ind i Næstved Byråd for de Konservative. Han er desuden medlem af Økonomiudvalget og Ejendomsudvalget. Helge Adam Møller er et erfarent byrådsmedlem i Næstved – han har tidligere været medlem af byrådet i perioden 1982-1993 og været viceborgmester i 1990-1991. I perioden 1984 – 2011 var Helge Adam Møller medlem af Folketinget og har også i været medlem af Folketingets Præsidium (2005-2011) og været statsrevisor i perioden 2000-2014.

Så gør da noget konkret
Helge Adam Møller er student fra Næstved Gymnasium og har derefter gjort militær karriere i bla. Gardehusarregimentet, Jægerkorpset, Frømandskorpset og Special Forces i USA.
– Som ung officer sad jeg engang i messen med to kolleger og “brokkede” mig over noget. I den anden ende af messen sad en ældre oberstløjtnant, men vi drømte ikke om, at han kunne høre, hvad vi var utilfredse med. Så gik mine to kolleger, og pludselig kaldte oberstløjtnanten på mig: “Premierløjtnant Møller, kom lige herover”. Han sagde: “Jeg kunne høre, at De og Deres kolleger var utilfredse. Hvad har De gjort ved den utilfredshed?” “Ja, vi har tit drøftet det”, sagde jeg. Hertil replicerede oberstløjtnanten skarpt: “Det er ikke nok at drøfte det. Så gør da noget konkret, unge mand!” Og det gjorde jeg så. Og jeg har husket den sætning lige siden, siger Helge Adam Møller.
Helge Adam Møller synes, det er den samme holdning, der skal præge erhvervslivet.
– Er der noget, man er utilfreds med, så sig det til bestyrelsen i Næstved Erhverv, så vi får mulighed for at ændre det.

Vi skal op i den øverste liga
For et par år siden haltede Næstved langt bagud som erhvervsvenlig kommune. Den situation ville Helge Adam Møller gerne være med til at ændre, og det er derfor, han er med i bestyrelsen i Næstved Erhverv.
– I bestyrelsen møder jeg erhvervsfolk fra forskellige brancher, som giver inspiration til, hvad byrådet kan gøre for at bedre erhvervsklimaet. Min mærkesag nr. 1 er: Væk med dækningsafgiften. Det er en særskat på erhvervslivet, som koster arbejdspladser. Jeg arbejder for, at kommunens erhvervsklima i løbet af de næste to år rykker frem til at være i den bedste femtedel blandt de danske kommuner, siger Helge Adam Møller.

Ønske til erhvervslivet
Helge Adam Møller ser gerne, at flere erhvervsfolk deltager i byrådsarbejdet.
– Der er behov for, at byrådet afspejler hele kommunens befolkning og erhvervsstruktur. I dag er der en massiv overvægt af folk med baggrund som offentligt ansatte, efterlønnere og pensionister, mens der er en klar mangel på byrådsmedlemmer fra erhvervslivet, handels- og servicebranchen. Det, håber jeg, bliver ændret til kommunalvalget i 2017. Det afgørende er ikke hvilket parti, man stiller op for, men at byrådet også har repræsentanter fra den private sektor, pointerer Helge Adam Møller.

Ud af posen med utilfredsheden
– Mit bedste råd til alle virksomheder i Næstved er, at man skal “kæfte op”, hvis der er regler, procedurer eller sagsgange, som er til besvær i dagligdagen i ens virksomhed. Dét giver mulighed for at ændre forholdene.
Helge Adam Møller er stolt af sin by og er gennem årene altid vendt tilbage til Næstved efter perioder med udstationeringer og bopæl andre steder i Danmark og i verden. Næstved er Helge Adam Møllers base – det er her, han hører hjemme.
– Næstveds største styrke er en stærk byggebranche og en stor og spændende detailhandel. Vi er godt på vej med at skabe “Ressource-City”, som kan tiltrække og udvikle mange virksomheder inden for grøn teknologi. Og infrastrukturen, som ellers har været en kæmpe hæmsko i årtier, er næsten på plads med spritnye omfartsveje og en motorvej til Rønnede, der står foran endelig vedtagelse. Så kører det!

———————-

Kontaktinformation:
Byrådsmedlem for Konservative, Helge Adam Møller
Telefon: 25 45 00 98
Email: hamol@naestved.dk

Se oversigt: NÆSTVED ERHVERVS BESTYRELSE

Du kan også udfylde vores ultra-korte spørgeskema: Næstved Erhverv vil gerne have dine input

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse