Næstved Erhverv hjælper Stacy’s Diner til byen

Næstved Erhverv arbejder aktivt for at tiltrække nye virksomheder til kommunen. Senest har den ikoniske 50’er-restaurant Stacy’s Diner valgt at etablere sig med plads til 200 gæster på Farimagsvej tæt ved Kvægtorvet i Næstved centrum. Etableringen giver Næstved 40-45 nye arbejdspladser.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

– Det har været helt fantastisk, den måde Næstved Erhverv har hjulpet os. Det var Næstved Erhverv, der henvendte sig i første omgang, og egentlig var jeg ret afvisende over for at skulle starte noget op i Næstved, siger indehaver Linné Sommer fra Stacy’s Diner i Køge.

Et nej er ikke altid et nej
Men det stoppede ikke Næstved Erhverv, som ikke tog et nej for et nej, og som lykkedes med at overtale Linné Sommer til alligevel at overveje Næstved.

På besøg i Næstved
– Vi gik så med til at komme på besøg i Næstved, og jeg må sige, at vi blev mødt af en professionalisme, så det batter. De havde gjort et grundigt forarbejde og sat en hel dag af til at vise os forskellige grunde og lokationer. Vi er blevet støttet og hjulpet så meget undervejs i processen, at jeg kun kan anbefale alle at tage kontakt til Næstved Erhverv, hvis man skal have noget i gang, siger Linné Sommer.

Oplever vækst og dynamik
Stacy’s Diner er ikke alene. De seneste par år har Næstved Erhverv oplevet en øget interesse udefra for at etablere virksomhed i kommunen. Der er en stigning i antallet af henvendelser, og de lokale erhvervsmæglere bekræfter tendensen: Det kniber med at finde tilstrækkeligt med lokaliteter.
– Det er en god spiral, Næstved er inde i, og vi har i Næstved Erhverv besluttet os for at få mest muligt ud af det gode omdømme, Næstved har uden for kommunegrænsen, og arbejde aktivt med at få endnu flere spændende virksomheder til at flytte hertil, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

Fokus på investeringsfremme
Med ansættelsen af Anders Lichinger som chef for investeringsfremme fra oktober 2018 er Næstved Erhverv derfor gået i offensiven i forhold til at tiltrække nye virksomheder.
– Vi har været så gode til at fortælle de gode historier om Næstved, så virksomheder udefra også har fået øje på den vækst og dynamik, vi har i gang i i Næstved. Mange kommer af sig selv, og nu har vi så altså også ansat Anders Lichinger til at skubbe endnu mere på den udvikling og fremme yderligere investeringer i Næstved ved at være opsøgende og med gode argumenter tiltrække endnu flere virksomheder, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Kommunal task force
Også hos Næstved Kommune er man med på de nye toner og har indført en task force, der består af relevante sagsbehandlere, som i hver enkelt tilflytter-sag sammen med Næstved Erhverv sætter sig sammen for at servicere den interesserede virksomhed bedst muligt.

Sagsbehandling i topklasse
– Det fungerer bare rigtig godt. Kommunens folk har været yderst hjælpsomme. Vi skulle for eksempel have en §8-tilladelse, som det hedder, når man har en grund, der er forurenet (der har tidligere ligget en tankstation på den grund, som Stacy’s Diner har købt), og kommunens folk var hurtige og effektive og hele tiden med et smil og en ”Velkommen til”-attitude, som man ikke oplever andre steder. Eller, jeg har i hvert fald ikke oplevet noget lignende nogen andre steder, siger Linné Sommer.

Glæder sig til at åbne i Næstved
Stacy’s Diner regner med at kunne åbne restauranten i Næstved i løbet af 2020, hvis alt går vel med det indledende arbejde med at nedrive de eksisterende bygninger.
– Jeg kan virkelig anbefale andre at samarbejde med Næstved Erhverv, når man skal have noget igennem. Nogle gange kan man godt føle, at man bliver efterladt – at man mister overblikket, når man selv er nødt til at finde ud af en masse ting, når man skal have en proces med en kommune. Men sådan har det bare overhovedet ikke været her. Tværtimod! Og vi glæder os rigtig meget til at komme til Næstved. Vi føler os meget velkomne, og vi står klar til også at byde det lokale erhvervsliv velkommen på Stacy’s Diner. Det er et rigtig godt sted at holde forretningsmøder, siger Linné Sommer.

Skal vi også hjælpe din virksomhed til Næstved?
Er du interesseret i at høre nærmere om at etablere din virksomhed – eller en afdeling – i Næstved kommune, så kontakt gerne Næstved Erhverv.

Det kan også være, du har et godt forslag til en virksomhed, vi skal tage fat i for at få den til Næstved?

Kontakt chef for investeringsfremme Anders Lichinger på 55 88 52 55 eller abl@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse