Næstved Erhverv scorer højt i tilfredshedsanalyse

Virksomhederne i Næstved kommune er tilfredse med Næstved Erhverv. Det viser en analyse foretaget af Dansk Erhvervsfremme, der har modtaget svar fra 297 af de 964 virksomheder, der de seneste otte måneder har benyttet sig af Næstved Erhvervs service.

Virksomhederne i Næstved kommune giver Næstved Erhverv en stor smiley med på vejen i en ny undersøgelse foretaget af Dansk Erhvervsfremme hen over sommeren 2017. Undersøgelsen viser, at otte ud af ti af de virksomheder, som har benyttet Næstved Erhvervs service er tilfredse eller meget tilfredse.

Virksomhederne får et godt udbytte
– Vi er glade for at få sat tal på det, som vi også selv oplever, når vi møder Næstveds virksomheder. Især hæfter jeg mig ved, at virksomhederne vurderer deres udbytte af vores arbejde højt. For det rammer jo selve kernen i vores arbejde: At hjælpe med at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser i kommunens erhvervsliv, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

Se Tilfredshedsanalyse 2017, DEF (pdf)

En del af kommunens erhvervsstrategi
Næstved Erhverv A/S blev dannet i 2013 af erhvervslivet og Næstved Kommune i fællesskab. Bestyrelsen består af syv lokale erhvervsfolk samt to byrådspolitikere, der med udgangspunkt i kommunens erhvervsstrategi sammen beslutter retningen for arbejdet i Næstved Erhverv.

Se Næstved Kommunes Erhvervsstrategi 2015-2018 (pdf)

Høje ambitioner for virksomhederne
– Vi er sat i verden for at hjælpe virksomhederne med at udvikle sig, vokse og skabe arbejdspladser. Vi har mange gode varer på hylden, gode tilbud, og virksomhederne kvitterer for, at vi leverer god kvalitet. Det er vores ambition at fortsætte med at holde det høje niveau både hos os selv i Næstved Erhverv, men også i virksomhederne, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Arbejdskraft, eksport og digitalisering
Næstved Erhvervs arbejde bliver tilrettelagt i en årlig forretningsplan, der indeholder mål og aktiviteter for kerneydelserne og for relevante fokus-områder, som i disse år handler mest om arbejdskraft, eksport og digitalisering.
– Det er her, vi kan se, at Næstveds virksomheder har størst potentiale for at udvikle sig, så vores tilbud kredser naturligt nok meget om de emner, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Hent Næstved Erhvervs forretningsplan 2017 (pdf)

Klar til forandring og udvikling
Erhvervslivets vilkår ændrer sig i dag lynende hurtigt i forhold til for bare få år siden. Det er vigtigt, at både Næstved Erhverv og virksomhederne hele tiden er klar til forandring og udvikling.
– Vi har en bestyrelse med syv dygtige lokale erhvervsfolk, som har fingrene i bolledejen, og det betyder, at vi i Næstved Erhverv har et rigtig godt kompas ift. hele tiden at optimere på, i hvilken retning vores service skal bevæge sig. Kombineret med den viden, vi løbende får fra undersøgelser og analyser ved vi, hvad virksomhederne har brug for, siger Rasmus Holst-Sørensen.

LÆS OGSÅ: Næstved går 18 pladser frem i DIs årlige analyse

LÆS OGSÅ: Næstved har nu flere eksportvirksomheder end før finanskrisen

Oversigt over medlemmer af Næstved Erhvervs bestyrelse.

Dygtige iværksættere skaber dynamik
– Vi har også et virkelig stærkt tilbud til iværksættere med både kursus (på akademiniveau), rådgivercafeer, vejledning og hjælp til opstart. Det er også Næstved Erhverv, der står for den daglige ledelse af Vækstfabrikken Næstved med kontorpladser og sparring, kurser og netværk for nye virksomheder med vækstdrømme, siger Rasmus Holst-Sørensen.
At holde fokus på iværksætteri er vigtigt for Næstved Erhverv, fordi de nye virksomheder skaber nye arbejdspladser, bringer ny udvikling til kommunen og er med til at skabe den unikke dynamik, som Næstved har mellem nye og etablerede virksomheder.

Næstved Erhverv er navet i hjulet
– Vi er i det hele taget bindeleddet mellem de lokale virksomheder og mange aktører – erhvervsfremmesystemet, uddannelsesinstitutioner, interesse- og brancheorganisationer, lokale netværk, kommunens forvaltning, private rådgivere og mange mange flere, siger Rasmus Holst-Sørensen.
Undersøgelsen viser for eksempel, at Næstved Erhverv spiller en rolle i forhold til, at de lokale virksomheder tager kontakt til private rådgivere efterfølgende.

Næstved Erhverv hjælper virksomheder med:

• Forretningsudvikling
• Digitalisering
• Eksport
• Ejerskifte, køb og salg af virksomhed
• Kontakt til relevante personer i kommunens forvaltning
• Opstart af virksomhed
• Finansiering
• Flytning af virksomhed eller afdeling til Næstved
• Arbejdskraft og uddannelse
• Vejledning og hjælp til at finde de rette rådgivere

Hjælper virksomheder med at finde rundt
– Vi har en samarbejdsaftale med Rådgiverforum Næstved om at henvise virksomheder, når der er brug for rådgivning. Vi kigger altid først og fremmest på virksomhedens behov. Når der er brug for rådgivning fra fx en revisor, en advokat, et reklamebureau, en forretningsudvikler, en eksport-rådgiver eller lignende, så giver vi dem 2-3 relevante rådgivere at kontakte. Jeg er godt tilfreds med at se, at undersøgelsen stemmer overens med vores egen oplevelse af, at Næstved Erhverv er med til på den ene side at hjælpe virksomhederne videre; altså finde rundt i de mange tilbud, der findes – og på den anden side også er med til at inddrage lokale kompetencer i udviklingen af det lokale erhvervsliv, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Skal Næstved Erhverv også hjælpe dig og din virksomhed?
Kontakt direktør Rasmus Holst-Sørensen på 55 88 52 51 og rhs@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse