Næstved går 15 pladser frem i DIs årlige måling af erhvervsvenligheden

Næstved Kommune rykker op ad Dansk Industris netop offentliggjorte opgørelse over de danske kommuners erhvervsvenlighed. Samlet set er Næstved gået 15 pladser frem i forhold til sidste år og ligger med plads nr. 49 pænt på landsgennemsnittet.

Af Næstved Erhverv

Hvert år i april-maj undersøger Dansk Industri de danske kommuners erhvervsvenlighed ved at udsende et spørgeskema, hvor virksomhedernes subjektive vurderinger sammenholdes med en række statistiske parametre i 10 kategorier. I 2022 har 97 lokale virksomheder deltaget i undersøgelsen, som netop er blevet offentliggjort.

Hent kommunearket for Næstved 2022 her (PDF)

– Jeg er glad over, at Næstved går frem. Jeg ser det som et klap på skuldrene til både kommune og erhvervsliv, som i fællesskab har arbejdet hårdt for at forbedre vilkårene for virksomhederne. Mange af os kan huske, dengang Næstved lå i bunden år efter år. I det perspektiv er det en stor sejr, at vi nu ligger stabilt midt i feltet. Når det så er sagt, så er det ingen hemmelighed, at vores ambitioner er højere. Vi skal helt op og ligge blandt de allerbedste, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

God stemning blandt Næstveds virksomheder
– Den gode placering stemmer godt overens med det billede, vi generelt møder, når vi taler med virksomhederne. Årets resultat får virksomhederne til at ranke ryggen, og kommunens medarbejdere får en cadeau for den store indsats, de lægger i deres arbejde, siger Rasmus Holst-Sørensen.

Størst fremgang på skatter, gebyrer og erhvervsarealer

Især scorer Næstved højt i kategorierne Uddannelse (27), Grøn Udvikling (25), Sagsbehandling (25) og Skatter, gebyrer og erhvervsarealer (23). Ifølge Dansk Industris kommentarer til analysen, er hovedårsagen til den gode placering i kategorien Skatter, gebyrer og erhvervsarealer, at kommunen nu fuldstændigt har fjernet dækningsafgiften, som længe har været en kilde til utilfredshed hos virksomhederne i Næstved.

Motorvej, væk med dækningsafgiften og mere erhvervsjord på hylderne

– Det er helt klart, at beslutningen om motorvej til Næstved afspejles positivt i årets analyse, ligesom byrådet bliver belønnet for at fjerne dækningsafgiften. Og så er der også i denne kategori en anerkendelse fra virksomhederne af, at der både er blevet udviklet og solgt rigtig meget erhvervsjord i det seneste år. Vi har kunnet fange efterspørgslen i markedet og matche den med velbeliggende erhvervsjord. Et godt eksempel er STARK, Palles Fragt og Novencos nye fabrik, som er i gang med at blive bygget i det nye erhvervsområde Øverup Krog, siger Rasmus Holst-Sørensen.

LÆS OGSÅ: Næstved Erhverv hjælper Novenco til nyt domicil

Frem- og tilbageskridt på kommunal sagsbehandling

I kategorien med kommunal sagsbehandling er resultatet knap så entydigt. Her går Næstved frem på de statistiske parametre, men samtidig viser den subjektive vurdering fra virksomhederne en tilbagegang. For eksempel ligger Næstved på plads 8 mod sidste års plads 47 på andelen af afsluttede sygedagpengeforløb af under to måneders varighed, hvilket jo er en virkelig stor forbedring objektivt set, men virksomhedernes oplevelse er en anden og svarer til en placering på plads 83.

Vi fortsætter det gode arbejde

– Vi bruger altid de her analyser konstruktivt. Nu vil vi nærlæse tallene og indgå i dialog med DI Sydsjælland som en del af det fortsatte arbejde med at forbedre vilkårene for virksomhederne i Næstved kommune. Vi arbejder også fortsat aktivt med at få endnu flere spændende virksomheder til at flytte hertil. Ud over tilfredsheden ved at tiltrække en masse spændende arbejdspladser og investeringer til kommunen, så håber jeg, at kommune og erhvervsliv vil fortsætte med at anerkende hinandens indsats mod det fælles mål om at blive en af Danmarks allerbedste erhvervskommuner, siger Rasmus Holst-Sørensen.

I 2022 har 97 virksomheder i Næstved kommune deltaget i undersøgelsen. Det svarer til 3.657 arbejdspladser eller 19 % af den samlede beskæftigelse i den private sektor.

Du finder DI’s analyse 2022 for hele Danmark her: https://www.danskindustri.dk/le/

Vil du høre mere om arbejdet med erhvervsvenligheden i Næstved?
Ring eller skriv til direktør Rasmus Holst-Sørensen, Næstved Erhverv, på 55 88 52 51 eller rhs@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse