Næstved Pulverlakering sparer 25.000 på lavere dækningsafgift

Indehaver Mette Radich Pedersen Næstved Pulverlakering

Efter nedsættelse af dækningsafgiften fra fem til tre promille pr. 1. januar 2017 sparer Næstved Pulverlakering 25.000 kr. per år. Indehaver Mette Radich Pedersen oplever nedsættelsen som et vigtigt signal fra kommunen om, at det lokale erhvervsliv bliver taget seriøst.

Næstved Pulverlakering blev grundlagt i 1985 af Mette Radich Pedersens forældre. Mette Radich Pedersen og hendes mand overtog virksomheden i 2010. De har i dag 20 medarbejdere fordelt på tre afdelinger med i alt 3.891 m2 erhvervsejendom, som de betaler dækningsafgift af.

LÆS OGSÅ: Næstved Byråd nedsætter dækningsafgiften fra 2017

Dækningsafgift på tre promille
Med nedsættelsen af dækningsafgiften fra årsskiftet fra fem til tre promille sparer virksomheden 25.000 kr. per år, men betaler stadig ca. 40.000 kr. årligt i dækningsafgift.
– Det er ikke så meget på grund af pengene, at nedsættelsen af dækningsafgiften er vigtig. Det er for signalværdien fra politikerne. Nedsættelsen af dækningsafgiften har den værdi, at man fra bystyret viser erhvervslivet i Næstved, at man lytter og tager action på de ønsker, vi har. Vi farer ikke ud og køber endnu en malerobot eller ansætter ekstra medarbejdere for besparelsen. Men så alligevel. For om vi i Næstved har dækningsafgift eller ej betyder en hel del på så mange planer, siger Mette Radich Petersen, som også er bestyrelsesmedlem i DI Sydsjælland.

Flere virksomheder til Næstved
– At Næstved har en dækningsafgift, og vores nabokommuner ikke har en, betyder blandt andet, at det er nemmere for en virksomhed at vælge at etablere sig i en af de kommuner, som ikke har dækningsafgift. Det vil sige, at vi i Næstved går glip af en tilflytning af virksomheder for noget, som er småpenge i kommunekassen. Det er vigtigt at kunne tiltrække nye virksomheder til kommunen, fordi det holder gang i hjulene, det skaber flere arbejdspladser, som er med til at tiltrække nye indbyggere, som betaler skat til kommunekassen, siger Mette Radich Pedersen.

Dækningsafgiften er afskaffet i nabokommunerne
På Sjælland og Lolland-Falster har alle kommuner undtagen Næstved, Ringsted og hovedstadsområdet afskaffet dækningsafgiften.

Se hvilke kommuner, der opkræver dækningsafgift og hvor meget.

Næstved er en god kommune
– Vi bor her jo selv, og vi er rigtig glade for at bo i Næstved, fordi det er en god kommune med mange gode tilbud, gode skoler osv. Jo flere vi er om at betale til den samlede kasse, desto bedre bliver kommunen også at bo i. Jeg synes ikke, det er erhvervslivets opgave at betale for vores velfærd, siger Mette Radich Pedersen.

Vi har lyst til at give noget tilbage til kommunen
Mette Radich Pedersen synes, at kommunen de seneste år i det hele taget er blevet mere imødekommende over for de lokale virksomheder. Og hos Næstved Pulverlakering har nedsættelsen af dækningsafgiften udløst en konkret handling, fordi – som Mette Radich udtrykker det – venlighed avler venlighed:
– Hos os har vi gjort os nogle tanker om, hvordan vi kan give noget til gengæld, og det har faktisk resulteret i, at vi har haft en praktikant, som havde lidt svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet efter at have været på kontanthjælp i ti år. For en måned siden valgte vi at ansætte ham i en fast stilling, og det giver en rigtig god fornemmelse, at vi på den måde er med til at give noget tilbage til kommunen. Det er rigtig rart at se sådan et ungt menneske blomstre op og trives, og hvis vi skal snakke om penge – så er han jo nu ikke længere en udgift for vores allesammens fælles kasse, men tværtimod en, der bidrager med sin skatteindbetaling, siger Mette Radich Pedersen.

Naestved pulverlakering_600 x 350 pxl
Aluminiumsskinner til lyddæmpende lofter på vej gennem produktionslinien hos Næstved Pulverlakering. Foto: Næstved Erhverv

Med ægte erhvervsvenlighed kommer man længst
Blandt andet på grund af de afledte effekter er det ifølge Mette Radich Pedersen så vigtigt, at kommunen ikke bare tænker isoleret i kroner og øre, når man overvejer at fjerne dækningsafgiften og andre afgifter for erhvervslivet.
– Vi får alle sammen meget mere ud af det på den lange bane, når man har en kommune, der ser med ægte venlighed og yder en god service til det lokale erhvervsliv. For det synes jeg bestemt, Næstved Kommune gør, siger Mette Radich Pedersen.
– Især har vi oplevet en ændring, siden Næstved Erhverv blev oprettet. Næstved Erhverv gør det virkelig godt og gør en stor forskel. Vi oplever meget mere dialog og imødekommenhed hos kommunen, og Næstved Erhverv skal også have stor ros for at skabe netværk blandt virksomhederne i kommunen og alle de mange og målrettede arrangementer, som de står for. De er dygtige folk hos Næstved Erhverv, og det skal kommunen have stor ros for at have sat i gang, siger Mette Radich Pedersen.

Vil du også gerne drive virksomhed i Næstved? Hos Næstved Erhverv står vi altid klar til at hjælpe dig i gang. Find din yndlingskonsulent her.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse