Ny platform hjælper Næstveds virksomheder med arbejdskraft

ArbejdskraftAlliancen Naestved

20 organisationer inden for rekruttering, uddannelse, arbejdsformidling mm. er gået sammen om at skabe et overblik over de mange tilbud, der findes for Næstveds virksomheder. Initiativet hedder ArbejdskraftAlliancen.dk

ArbejdskraftAlliancen.dk er en platform, hvor Næstveds virksomheder kan få hjælp til alt lige fra rekruttering og efteruddannelse til aftaler om praktik og lærlinge samt støtte til fastholdelse af syge medarbejdere. Den nye platform åbner torsdag den 4. januar 2018.

En fjerdedel ubesatte stillinger
Det er Næstved Erhverv, der har taget initiativ til at skabe et samlet overblik over de mange muligheder, der findes for virksomheder i Næstved og omegn. Det sker på baggrund af en analyse af manglen på arbejdskraft blandt Næstveds virksomheder i 2017.
Analysen viser, at to tredjedele af de rekrutterende virksomheder i Næstved kommune oplever problemer med at finde medarbejdere med de rigtige kompetencer. Inden for de seneste 12 måneder (2017) har næsten en fjerdedel af virksomhederne måttet opgive at få deres ledige stillinger besat.

Hent rapporten Arbejdskraftanalyse Næstved 2017 (pdf)

Gang i hjulene i Næstved
– Det er et udtalt problem i hele Danmark, ikke kun i Næstved, at det bliver sværere at få besat ledige stillinger. I Næstved Erhverv har vi ikke tænkt os at sidde stille og se på, at væksten i Næstveds virksomheder risikerer at gå i stå, og vi har derfor samlet en række relevante aktører for at hjælpe virksomhederne med at finde arbejdskraft og give dem inspiration til alternative muligheder, siger direktør Rasmus Holst-Sørensen fra Næstved Erhverv.

LÆS OGSÅ: Næstved opruster til kampen om arbejdskraft

Hver anden virksomhed forventer at ansætte
I Arbejdskraftanalysen angiver de virksomheder, der har haft svært ved at få besat ledige stillinger, at de rekrutterer relativt traditionelt – fx bruger de fleste virksomheder kun en kanal/medie til at opslå en stilling. Inden for ganske få år har mediebilledet og markedet for rekruttering imidlertid ændret sig så markant, at det er nødvendigt at tænke alternativt og tage nye metoder i brug. Samtidig angiver over halvdelen af de adspurgte virksomheder, at de forventer at skulle ansætte nye medarbejdere inden for de kommende 12 måneder. Det giver altså god mening, at Næstved Erhverv nu samler alle de lokale muligheder i en samlet platform.

ArbejdskraftAlliancen.dk er delt op i fire emner:

Rekruttering
Ordinære ansættelser, flexjob, løntilskud, virksomhedspraktik, vikarer, udenlandsk arbejdskraft, småjobs.

Opkvalificering
Efteruddannelse, kurser, almen undervisning, opkvalificering ved ansættelse, integration af medarbejdere.

Udvikling
Praktikanter, elever, lærlinge, voksenlærlinge, projektsamarbejde, studiejobs, forskersamarbejde.

Fastholdelse
Hjælp til syge medarbejdere, nedbring sygefraværet, støttemuligheder.

Mange muligheder for arbejdskraft
Inden for hvert emne kan man finde korte beskrivelser af hver aktørs tilbud på det givne område, kontaktoplysninger og links til at komme videre.
– Virksomhederne fortæller os, at de synes, det kan være uoverskueligt at finde frem til, hvilke uddannelsesinstitutioner, hvilke rekrutterings- og vikarbureauer, hvilke offentlige støtteordninger og så videre, der egentlig findes i Næstved. Og faktisk er der rigtig mange gode muligheder, når det drejer sig om at skaffe eller fastholde den rigtige arbejdskraft, siger Dennis Lisner Thyssen.

Gå til platformen: www.arbejdskraftalliancen.dk

Næstved Erhverv sidder klar til at hjælpe
– Selvom man selv kan sidde bag skærmen og dykke ned i materialet, så er det vigtigt for os i Næstved Erhverv at understrege, at vi står klar til at yde den gode personlige vejledning også. Vi har indrettet ArbejdskraftAlllancen.dk sådan, at man bare kan ringe eller skrive til mig, hvis man har brug for en dialog om, hvilke tilbud, der passer bedst til ens virksomhed, siger Dennis Lisner Thyssen.

Ring til Dennis
Kontakt erhvervskonsulent Dennis Lisner Thyssen, hvis du har brug for hjælp til at finde frem til det helt rigtige tilbud for din virksomhed.
Telefon: 55 88 52 48
Mail: dlt@185.221.37.131

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse