Rådgivercafeen hjalp mig til at træffe nogle vigtige beslutninger

Birgitte Pram raadgivercafe

Birgitte Pram har for nylig startet sin egen forretning, hvor hun hjælper små og mellemstore virksomheder med kommunikation og markedsføring. At gå selvstændig har været en stor beslutning, og Birgitte Pram anbefaler Næstved Erhvervs rådgivercafé til alle, der står over for at skulle igennem noget lignende.

Man kan læse sig til meget. På internettet kan man nemt finde informationer om alt det, man som ny iværksætter skal sætte sig ind i, når man starter en virksomhed. Men hvordan får man alle informationerne tilpasset lige præcis ens egen situation?
Det var et af de mange spørgsmål, Birgitte Pram stod overfor, da hun startede sit nye liv som selvstændig.

Stort behov for god kommunikation
Birgitte Pram har gennem de seneste 15 år arbejdet i både små og store virksomheder, nationalt og internationalt med markedsføring og kommunikation.
– Virksomheder har i dag et større behov for kommunikation end nogensinde. Kundernes købeadfærd har ændret sig, og 70% af købsbeslutningen er i dag allerede taget inden den første henvendelse til virksomheden. Det stiller større krav til virksomhederne om deres kommunikation, siger Birgitte Pram.

Skru op og ned for omkostningen til markedsføring
Birgitte Pram tilbyder på timeaflønning en bred palette inden for kommunikation.
– Jeg laver fx email-kampagner, sætter dem op og sætter dem i gang. Jeg laver alt lige fra nyhedsbreve, case-historier og brochurer til strategier, koncepter og indholds- og udgivelsesplaner for diverse platforme, bla. hjemmesider, Facebook-sider, LinkedIn, Instagram og hvad der nu end passer bedst til den enkelte virksomhed, siger Birgitte Pram.

Birgitte Pram raadgivercafe2_600 x 350 pxl
– Personlig kontakt til en ekspert gør, at det hele bliver lettere for folk som mig, der har gået og puslet med en ide. Derfor blev jeg glad, da jeg fandt ud af, at Næstved Erhverv holder rådgivercafé, hvor jeg kunne booke 20 minutter hos en advokat og en revisor, siger Birgitte Pram, der har startet et nyt liv som selvstændig. Foto: Næstved Erhverv

Fem forskellige rådgivere på cafeen
På rådgivercafeen kan man booke en gratis tid hos en eller flere af fem forskellige rådgivere: Advokat, revisor, bank, forsikring og en ekspert i markedsføring. Det er de fem områder, som de fleste iværksættere ikke kender ret meget til, inden de starter virksomhed.

20 minutter hos advokat og revisor
Birgitte Pram har selvfølgelig helt styr på sin egen markedsføring, men hun gik rundt med nogle ubesvarede spørgsmål omkring den mere administrative side af sin virksomhed.
– Jeg vidste, at jeg havde brug for at tale med en revisor og en advokat for at finde ud af, hvilken virksomhedsform, jeg skulle vælge. Personlig kontakt til en ekspert gør, at det hele bliver lettere for folk som mig, der har gået og puslet med en ide. Derfor blev jeg glad, da jeg fandt ud af, at Næstved Erhverv holder rådgivercafé, hvor jeg kunne booke 20 minutter hos en advokat og en revisor, siger Birgitte Pram.

Se hvornår Næstved Erhverv holder den næste Rådgivercafé.

Vigtige beslutninger for at komme videre
– 20 minutter i fortrolig snak med en ekspert giver ikke nødvendigvis det endegyldige svar, men jeg synes, det har været en stor hjælp til, at jeg kunne begynde at træffe nogle vigtige beslutninger og komme videre, siger Birgitte Pram.
– Jeg vil helt klart anbefale rådgivercafeen, men også at bruge iværksætter-vejledningen hos Næstved Erhverv, siger Birgitte Pram.

Næstved Erhverv har tavshedspligt
Birgitte Pram lægger vægt på, at dialogen med Næstved Erhverv også er vigtig, når man starter virksomhed første gang.
– Jeg synes ikke, rådgivercafeen kan stå alene. Jeg havde i hvert fald brug for samtalen med erhvervskonsulenten også for at få sparring omkring, hvordan man starter egen virksomhed. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at både på rådgivercafeen og i kontakten med Næstved Erhverv er der tavshedspligt. Diskretionen var især vigtig, når man – som jeg gjorde – sad i uopsagt stilling som lønmodtager i en virksomhed her i Næstved. Hvis det ikke havde været sådan, så tror jeg ikke, jeg ville være kommet, siger Birgitte Pram.

Se mere om Birgitte Pram på www.pramkommunikation.dk

Se hvornår Næstved Erhverv holder den næste Rådgivercafé.

Går du også og overvejer at blive selvstændig?
Tag en vejledende snak med erhvervskonsulent Dennis Lisner Thyssen fra Næstved Erhverv – det er gratis og uforpligtende.

Kontakt Dennis Lisner Thyssen på 55 88 52 48 eller dlt@185.221.37.131

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse