RaketVækst har givet min virksomhed retning

Tintshop Rene Mariager_RaketVaekst 2018

René Neerup Mariager er indehaver af Næstved-virksomheden Tintshop ApS, som dekorerer biler, monterer solfilm og leverer beklædningsfolie til byggeindustrien. I efteråret 2017 deltog René i kurset RaketVækst, som er et tre dages internat med intensiv undervisning i at drive virksomhed. René betegner kurset som en god mental rutsjebanetur, der for ham startede i syd og endte i nord.

Af kommunikationskonsulent Pia Flindt Kainø Jensen, Næstved Erhverv

René Neerup Mariager driver virksomheden Tintshop i Næstved. René Neerup Mariager har en baggrund som IT-supporter og salgsassistent og har femten års erfaring inden for solfilm og skiltefaget. For elleve år siden etablerede han Tintshop, som tilbyder beklædning med folie og solfilm, og siden er det bare gået derudad med en omsætning, der støt stiger.

På kursus i at drive virksomhed
René Neerup Mariager havde ingen uddannelse eller kurser i at drive virksomhed, og i efteråret 2017 valgte han at melde sig til kurset RaketVækst, som udbydes af Næstved Erhverv sammen med Erhvervshus Sjælland.

RAKETVÆKST KURSUSBESKRIVELSE OG TILMELDING

Nu muler jeg konkurrenterne
– RaketVækst var en rutsjebanetur. Jeg tog derned med et udgangspunkt som var syd, og jeg tog derfra med et, der var nord. Jeg troede jo bare, at jeg skulle vækste og mule konkurrenterne, og jeg syntes også, jeg havde en plan for det. Men det kan jeg se nu, at det har jeg først rigtig fået bagefter, siger René Neerup Mariager.

Havde brug for helikopter-perspektiv
– Jeg trængte til at få sådan et helikopter-perspektiv på min virksomhed. Eller et spark i røven kan man jo også kalde det, siger René Neerup Mariager.

Langt væk hjemmefra
Og det er lige præcis, hvad RaketVækst går ud på; et kærligt puf i den rigtige retning. Det er et tre dages forløb, hvor 8-12 virksomhedsejere/-ledere bliver indkvarteret på et kursussted så tilpas langt væk fra hjemadressen, at det er svært at stikke af.

Vi tæsker virksomhederne
– Det er nødvendigt at komme langt væk, fordi vi tæsker virksomhederne i de tre dage. Det kan være rigtig svært og hårdt at arbejde så intenst med udviklingen i ens virksomhed, som det et RaketVækst-forløb byder på. Derfor er det vigtigt, at man bliver der til den bitre ende, hvor man kommer ovenpå igen, siger chefkonsulent Lars Schak fra Næstved Erhverv.

Undervisere med bagagen i orden
At det har været et hårdt forløb kan René Neerup Mariager godt skrive under på.
– RaketVækst er ikke for alle. Det er virkelig hårdt mentalt. En slags erkendelsesproces, som de meget dygtige konsulenter har styret rigtig godt, synes jeg. Underviserne er troværdige og har bagagen i orden. De formår at få en til at tænke over, hvad man selv gør og at få en overbevist om at ændre retning til det bedre, siger René Neerup Mariager.

Bedre til at tjene penge
René Neerup Mariager fortæller, at han for eksempel havde en vane med at sige ja til alle opgaver uden at tænke ret meget over, om virksomheden egentlig tjente penge på dem. Så der var altid travlt.
– Det blev jeg meget klogere på, mens jeg sad dernede (på RaketVækst) og fik helikopter-overblikket. Det gælder om at holde fokus på at skaffe de rigtige kunder og koncentrere sig om der, hvor pengene er. Jeg blev også klogere på medarbejderpleje og det, som er ledelse. Jeg er for eksempel blevet mere bevidst om, at jeg er nødt til at træffe beslutninger og skabe en retning, siger René Neerup Mariager.

Individuelt forløb og opfølgning
Ledelsesdelen var et af de områder, René Neerup Mariager arbejdede i dybden med på internatet. RaketVækst er sammensat på en måde, så hver deltager kan arbejde med lige præcis de udfordringer, han eller hun har i sin virksomhed. Efter internatet bliver deltagerne tilbudt opfølgningsmøder med konsulenterne med nogle måneders mellemrum et halvt år frem.

RaketVækst viser resultater på bundlinien
– Straks efter RaketVækst kunne jeg begynde at mærke, at det virkede. Det er ikke sådan, at jeg endnu kan sætte tal på en resultatfremgang, men jeg véd, at vi nu er på vej den rigtige vej, og at vi gør tingene på den rigtige måde. Det med tallene skal nok vise sig hen ad vejen; det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, siger René Neerup Mariager.

Vil du med på næste RaketVækst?
Næstved Erhverv og Erhvervshus Sjælland tilbyder næste RaketVækst i dagene 19.-21. februar 2020. Du finder mere information og tilmelding her.

Har du spørgsmål?
Kontakt erhvervskonsulent Dennis Thyssen fra Næstved Erhverv på 55 88 52 48 eller dlt@naestvederhverv.dk

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse