Sådan blev jeg forvandlet fra lønmodtager til selvstændig – interview med Line Hartmann

Line Hartmann_Foto Næstved Erhverv

Line Hartmann var ikke klar over, hvilken rejse hun begav sig ud på, da hun i 2015 sagde ja tak til sit livs første, større freelance-opgave. Line Hartmann er vokset op i en traditionel lønmodtagerfamilie og var egentlig i gang med at søge job. Men i takt med arbejdet med opgaven ændrede hun sig og blev mindre og mindre lønmodtager og mere og mere den frie fugl, som kendetegner en iværksætter. En stor hjælp i Line Hartmanns forvandling har været, at hun i foråret 2016 deltog i kurset Iværksætterforløbet, som afholdes af Næstved Erhverv og Business Faxe Copenhagen.

Turen fra lønmodtager til selvstændig har været en proces, en rejse, som 47-årige Line Hartmann startede i efteråret 2014, da hun af sit jobsøgningsnetværk blev opfordret til at opsøge freelance-opgaver samtidig med den almindelige jobsøgning. Line Hartmann er uddannet cand.mag i retorik og medievidenskab, og hun har tidligere i sit arbejdsliv været ansat til at varetage kommunikationen i både små og store virksomheder og både i privat og offentligt regi.

Skriver bøger for virksomheder
I dag tilbyder Line Hartmann at løse opgaver for virksomheder på freelancebasis og har lige lagt sidste hånd på en profilbog for vognmandsforretningen MLarsen.
I foråret 2016 deltog Line Hartmann i et seks ugers undervisningsforløb for nye iværksættere. Kurset blev afholdt af Næstved Erhverv og Business Faxe Copenhagen i Rønnede. Det samme forløb udbydes i Næstved fra oktober 2016, og der er åbent for tilmelding indtil 3. oktober 2016.

Vi åbner op for tilmelding til Iværksætteri i Praksis to gange om året- forår og efterår. Klik her for at se muligheden for at tilmelde dig allerede nu.

Find ind til din spidskompetence
– Jeg vil gerne sige til alle, der går med en tanke om at blive selvstændig, at det her kursus er den bedste investering, de kan gøre. Det er en tilpas blanding af faglighed inden for alt det, man kommer i berøring med som selvstændig. Det handler om salg, markedsføring, jura og økonomi, og man får inspiration til at lægge en forretningsplan og finde sin profil. Hvad end man går med ambitioner om; om det er at skabe den helt store koncern eller om at starte en mikrovirksomhed, så er der inspiration at hente, siger Line Hartmann.
Line Hartmann fik på Iværksætterforløbet input til at målrette sit koncept fra at være bredt til at blive smallere og dermed nemmere at kommunikere ud.
– Konkurrencen er hård i kommunikationsbranchen, og det giver ikke nok gennemslagskraft at sige, at ”Jeg kan levere det hele”. Man bliver nødt til at være knivskarp, finde sin niche og så starte med at arbejde ud fra det. For mit vedkommende er det så at tilbyde mig som forfatter og redaktør på profilbøger anvendt som strategisk kommunikation til små og mellemstore virksomheder, siger Line Hartmann.

Line Hartmann_Foto Næstved Erhverv
47-årige Line Hartmann vil gerne opfordre alle med en iværksætter i maven til at tage Iværksætterforløbet, som er et aftenkursus over seks uger målrettet nye iværksættere. Foto: Næstved Erhverv A/S.

Man får råt for usødet
Iværksætterforløbet foregår over seks aftener, og Line Hartmann missede ikke en eneste.
– Mit mindset gik fra at være lønmodtager til at blive selvstændig undervejs i den periode, hvor iværksætterforløbet varede. Det er en proces at forandre sig, og det har været inspirerende at blive undervist og guidet af Torben Johansen fra T2 Management. Han er god til at servere fagligheden på en meget personlig og behagelig vis, mens man samtidig får råt for usødet i forhold til ens egne planer og tanker. Jeg fik så mange gode aha-oplevelser og nye input til min vej frem, fortæller Line Hartmann.

Psykolog inspirerer til mod
Der er mange flere aspekter i det at være selvstændig, end Line Hartmann umiddelbart havde tænkt, da hun kastede sig over sin første opgave. Det gælder både på det praktisk og på det mentale plan.
– Jeg var rigtig glad for den sidste aften på kurset med psykolog Aletha Camille Bertelsen, som selv kendte til udfordringerne med at stå alene med ”alle kasketterne” som nystartet selvstændig. For eksempel sagde hun, at selvom man jo selvfølgelig skal lægge alle mulige planer, så skal man også passe på med ikke at kigge for langt frem ad gangen. Jeg lærte meget af at høre om hendes personlige erfaringer med iværksætteriet, siger Line Hartmann.

Opfølgende samtale og vejledning
Efter Iværksætterforløbet tilbyder Næstved Erhverv og Business Faxe Copenhagen nogle opfølgende samtaler med vejledning målrettet den enkelte iværksætter. For Line Hartmanns vedkommende drejer det sig om erhvervskonsulent Mette Østergaard, som også er daglig leder på Vækstfabrikken i Næstved. Det er et tilbud, som Line Hartmann også vil anbefale andre at tage imod.

Line Hartmann har endnu ikke en hjemmeside, men du kan få fat på hende via mail line.hartmann@jubii.dk og telefon 61 68 10 38.

Vi åbner op for tilmelding til Iværksætteri i Praksis to gange om året- forår og efterår. Klik her for at se muligheden for at tilmelde dig allerede nu.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på:

Tlf. 55 88 55 44 eller Ne@185.221.37.131

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse