Sammen kan vi hæve overliggeren – interview med Jakob Duemose, ErhvervsMægler

Jakob Duemose Erhvervsmaegler Naestved

I denne og i en serie efterfølgende artikler bringer vi hver anden uge et kort interview med bestyrelsesmedlemmerne i Næstved Erhverv A/S. Næstved Erhverv A/S er ejet af Næstved Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab. Selskabet styres af en bestyrelse bestående af to byrådspolitikere og syv erhvervsfolk, som sammen arbejder med at hjælpe kommunens mange virksomheder med at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for alle indbyggere i kommunen. Har du en ide, en kritik, en mærkesag, et forslag eller andet, du gerne vil bidrage med, så tøv ikke med at tage fat i Næstved Erhvervs bestyrelsesmedlemmer.

Jakob Duemose fra ErhvervsMægler Næstved

Erhvervsmægler Jakob Duemose har været medlem af Næstved Erhvervs bestyrelse siden 2014. Siden 2010 har Jakob Duemose været selvstændig ejendomsmægler med virksomheden ErhvervsMægler Næstved, hvor han i dag beskæftiger seks medarbejdere inden for salg, udlejning og vurdering af erhvervsejendomme og fra 2012 også inden for ejendomshandel og vurdering af private boliger. Jakob Duemoses virksomhed vokser, og den er netop blevet udpeget som Gazelle-virksomhed 2016.

Man skal turde stikke hovedet frem
Egentlig vil Jakob Duemose bare gerne passe sin virksomhed, sin familie og sit liv. Men han synes også, det er vigtigt, at erhvervslivet er med til at sætte fingeraftryk på de overordnede planer i Næstved.
– Det ligger mig meget på sinde at være med til at skabe nogle rammer, som erhverv og befolkning sammen kan være med til at udfylde. Ingen kan gøre det alene. En borgmester kan ikke alene og en virksomhedsejer kan heller ikke gøre det alene. Næstveds største styrke er vores historie, som går helt tilbage til middelalderen. Vi har historiefortællingen omkring vores industri, og vi er en by, der er fulgt med udviklingen takket være gamle, driftige erhvervsfolk, som turde stikke hovedet frem, tage initiativ og gå forrest med store planer og visioner. Vi kunne godt i dag bruge nogle flere, som tør gøre det samme, siger Jakob Duemose.

Spændende muligheder i bymidten
– Jeg er med i Næstved Erhvervs bestyrelse for at forsøge at være med til at påvirke politikere og embedsmænd til at hæve overliggeren. Jeg synes, det er vigtigt, at erhvervslivet hjælper med til, at vi ikke falder for hurtige hovsa-løsninger, siger Jakob Duemose.
At lægge de store planer kræver grundigt forarbejde, og Jakob Duemose synes, det er positivt, at der blandt meget andet er en analyse i gang af detailhandlen i bymidten.
– Man kan argumentere fint for en langsigtet bymidte-plan, der går ud på at fortætte detailhandlen i centrum og åbne op for boliger i de yderstliggende handelsgader. Med udviklingen inden for nethandel, så tror jeg, at der med tiden vil blive et overskud af erhvervslokaler, mens vi – og det gør vi faktisk allerede nu – vil opleve en øget efterspørgsel efter boliger i centrum af Næstved by, siger Jakob Duemose.

Klar profil vil tiltrække virksomheder
Et sted som fx Maglemølle-området er svært at lave overordnede planer for, mener Jakob Duemose. Der er flere ejere med forskellige interesser, og det kræver bred enighed, når man skal trække i samme retning. Det kræver, at alle bliver ved med at holde sig til den vedtagne strategi.
– Kun med en klar profil kan vi tiltrække nye virksomheder. Vi skal gøre os lækre og tiltrækkende og huske at holde os til de planer, der allerede er lagt, siger Jakob Duemose.

Nye erhvervsområder med facade-grunde
Jakob Duemose synes overordnet set, at der er optimisme på mange områder. Fx flytter Udlændingestyrelsen snart til Næstved, og der er ved at blive taget hul på det første byggeri i den nye campus-bydel. De nye omfartsveje er også ved at være på plads, og Jakob Duemose pointerer, at de nye veje vil være et oplagt sted at placere nye erhvervsområder med facader ud mod vejene – ligesom man kender det fra Fyn og Jylland, hvor man fra motorvejene kan se de store virksomheder ligge side om side.

Vi kunne blive et sundhedsmekka
– At vi efterhånden er ved at få infrastrukturen på plads med de nye omfartsveje betyder ikke, at Næstved nødvendigvis bliver til verdens centrum. Men en større nærhed transportmæssigt til København betyder fx, at vi bliver mere interessante for tilflyttere fra fx København, siger Jakob Duemose.
Han synes, at Næstved er rigtig godt med på mange områder. Men der er en sektor, som Jakob Duemose synes indtil videre er blevet lidt overset:
– Vi har en lang historik med et stort offentligt hospital, som nu desværre er ved at drosle ned. Vi har alle tiders mulighed for at blive et privat sundhedsmekka, for vi har mange dygtige mennesker med sundhedsfaglig baggrund bosiddende i kommunen. Det synes jeg, vi burde kigge nærmere på. Det er en resurse, vi må kunne udnytte bedre, siger Jakob Duemose.

———————-

Kontaktinformation:
Ejendomsmægler, valuar og indehaver Jakob Duemose, ErhvervsMægler Næstved
Telefon: 20 28 80 52
Email: jd@erhvervsmaegler.com
Hjemmeside: www.erhvervsmaegler.com

Se oversigt: NÆSTVED ERHVERVS BESTYRELSE

Du kan også udfylde vores ultra-korte spørgeskema: Næstved Erhverv vil gerne have dine input

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse