Vi skal være klar til de digitale udfordringer – interview med filialdirektør Lars Jørgensen, Møns Bank

Filialdirektor Lars Joergensen Moens Bank_Foto Moens Bank Naestved

I denne og i en serie efterfølgende artikler bringer vi hver anden uge et kort interview med bestyrelsesmedlemmerne i Næstved Erhverv A/S. Næstved Erhverv A/S er ejet af Næstved Kommune og det lokale erhvervsliv i fællesskab. Selskabet styres af en bestyrelse bestående af to byrådspolitikere og syv erhvervsfolk, som sammen arbejder med at hjælpe kommunens mange virksomheder med at skabe vækst og arbejdspladser til gavn for alle indbyggere i kommunen. Har du en ide, en kritik, en mærkesag, et forslag eller andet, du gerne vil bidrage med, så tøv ikke med at tage fat i Næstved Erhvervs bestyrelsesmedlemmer.

Lars Jørgensen fra Møns Bank A/S

Filialdirektør Lars Jørgensen fra Møns Banks afdeling i Næstved har været medlem af bestyrelsen for Næstved Erhverv A/S siden 2012, da Næstved Erhverv A/S blev dannet. Møns Bank har eksisteret siden 1877 og er en af Danmarks ældste banker. I 2014 blev bankens filial i Næstved etableret med Lars Jørgensen i spidsen. Møns Bank har 19.000 kunder, hvoraf cirka 2/3 bor uden for bankens oprindelige geografiske område. I Næstved har Møns Bank 11 medarbejdere og cirka 2.500 kunder allerede.

Næstved skal på landkortet
Lars Jørgensen har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde og sidder med i bla. Team Næstved Eliteidræts og Næstved Erhvervs bestyrelser. Lars Jørgensen har tidligere været med i Cityforeningens og Næstved Erhvervsråds bestyrelser.
– Jeg er med for at få Næstved på landkortet. Det irriterer mig, at vi ligger og roder rundt nederst på ranglisten på Dansk Industris undersøgelse. Vi må alle i arbejdstøjet, for konkurrencen skærpes hele tiden, siger Lars Jørgensen.

Regionalt handelskraftcenter
– Vores største svaghed er, at vi hele tiden taler Næstved ned. Hvis de, som konstant er så kloge i medierne, hvor man taler tingene ned, i stedet prøvede at komme med konstruktive løsninger, så kunne vi sammen flytte Næstved i den rigtige retning, siger Lars Jørgensen.
Næstved er allerede på vej i den rigtige retning på flere områder. Især fremhæver Lars Jørgensen detailhandlen, hvor Næstved i 2016 opnåede placering i top fem blandt 24 danske handelsbyer og betegnes som regionalt handelskraftcenter.
– En af vores store styrker er vores detailhandel, som spreder sig fra Parken via bymidten og til de to kraftcentre Storcentret og Megacentret, siger Lars Jørgensen.

Digital tsunami på vej
Som Lars Jørgensen ser det, så er den næste store udfordring digitaliseringen.
– Den kommer til at ramme mange brancher hårdt, siger Lars Jørgensen.
Bankbranchen er en sektor, som gennem de seneste mange år har digitaliseret. Da Møns Bank åbnede tilbage i 1877, foregik al forretning med fysiske penge og ansigt til ansigt. I dag er pengene stort set digitale i form af Dankort, Mastercard, Swipp og MobilePay. Og det er teknisk muligt at klare stort set alle daglige bankforretninger via en Netbank. Samtidig foretager danskerne flere og flere indkøb på nettet og betaler elektronisk.
– Markederne er i en kraftig forandring, som vi alle må tilpasse os, både som forbruger, som butik og som pengeinstitut. Derfor er vi nødt til at få flere højtuddannede ind i vores virksomheder. De kan sammen med den yngre generation tilføre vigtig digital viden. I de kommende år vil vores virksomheder blive ramt af en tsunami på det digitale område, og det vil ændre markederne radikalt, siger Lars Jørgensen.

Kontaktinformation:
Filialdirektør Lars Jørgensen, Møns Bank A/S i Næstved
Telefon: 55 75 30 01
Email: laj@moensbank.dk
Møns Banks hjemmeside: www.moensbank.dk

Se oversigt: NÆSTVED ERHVERVS BESTYRELSE

Du kan også udfylde vores ultra-korte spørgeskema: Næstved Erhverv vil gerne have dine input

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse