Vil du eksportere fødevarer til Kina? Kom med på delegationsrejse

Kina er et af de markeder, hvor delegationsrejser med deltagelse af offentlige myndigheder har størst betydning. Derfor inviterer Væksthus Sjælland i samarbejde med Region Sjælland og Copenhagen Capacity alle fødevarevirksomheder på Sjælland til at komme med på forretningsrejse sammen med regionsrådsformand Jens Stenbæk i juni 2016.

– Sjællandske virksomheder kan få foretræde for de lokale myndigheder i Kina og dermed nyde godt af de politiske kontakter, der er imellem Zhejiang og Region Sjælland. I Kina er den form for blåstempling af en virksomhed med til at åbne dørene, så det bliver lettere både at opnå licenser til at kunne sælge sine produkter og services i Kina, at få varerne ind gennem tolden og endda få mulighed for at lave ind-salg til de lokale beslutningstagere, siger Karin Vith Ankerstjerne, som er Væksthus Sjællands projektleder med fokus på det kinesiske marked og med til at arrangere rejsen.

Zhejiang West Gate
Zhejiang er et af Kinas mest velhavende og højtudviklede områder. Befolkningstallet er 55 millioner.

Den private og offentlige sektor i Kina er ikke adskilt som i Danmark, og derfor er delegationsrejser med deltagelse af danske politikere og myndigheder afgørende for, at de danske virksomheder kan få hul igennem til markedet.
– Som deltagende virksomhed får du åbnet dørene til de lokale beslutningstagere og myndigheder i Kina. Du møder de potentielle kunder og samarbejdspartnere ansigt til ansigt, og får dermed banet vejen for din eksport og vækst i Kina. Du bliver på hele rejsen fulgt af eksperter i salg til det kinesiske marked, siger Karin Vith Ankerstjerne.

Frosne måltider på hylderne i Zhejiang.
Kina er et moderne forbrugersamfund med gode muligheder for dansk eksport af fødevarer.

På rejsen vil de deltagende virksomheder få individuelle møder med potentielle B2B samarbejdspartnere i Kina. Man kan vælge at få repræsentanter fra Væksthus Sjælland til at bistå på møderne, og der vil blive stillet tolk til rådighed. Møderne sættes op af Kina-eksperter fra Copenhagen Capacity inden afrejse.
– Skal man fx sælge til myndighederne, er vejen ofte, at man iværksætter et samarbejde med en lokal kinesisk partner, så der er en vis garanti for leverancerne, siger Karin Vith Ankerstjerne.

Gå ikke glip af vores arrangementer, viden og gode nyheder

Ja tak, send mig e-mails på denne her adresse